Премиера на книгата Непознатият Яворов“, която ще бъде представена от

...
Премиера на книгата Непознатият Яворов“, която ще бъде представена от
Коментари Харесай

С премиера на „Непознатият Яворов“ днес започват Яворовите дни

Премиера на книгата „ Непознатият Яворов “, която ще бъде показана от доцент Милкана Бошнакова, е част от тържествената Яворова вечер във Военния клуб в Чирпан. Слово за поета ще произнесе Мирела Иванова. В поетичната вечер ще вземат участие и Виолета Христова, Ана Цанкова, Костадин Филипов, Михайло Свидерски. Финал на първата вечер ще сложи концертът на отбор „ Гоце Делчев “ - София.
Дните ще продължат на 14 януари с научна конференция на тематика „ Яворов в Златорог “, в която присъединяване ще вземат проф. Михаил Неделчев, проф. Цветан Ръкьовски и проф. Димитър Михайлов. Утре в изложбена зала „ Георги Данчов - Зографина “ ще бъде открита галерия на старозагорски художници, а от 17 часа ще бъде премиерата на стихосбирката на Атанас Капралов „ Приближаване до гърмежа “. Час по-късно ще стартира акустичтият концерт на група „ Точка Бг “.
В последния ден - 15 януари, от 14 часа в къща музей „ Пейо Яворов “ ще се състои премиера на сборника с отличени конкурсни произведения „ В часа на синята мъгла “ и бъдат оповестени резултатите от два национални състезанието - литературния „ И ти си в мене - ти, родино моя “ и за рисунка “Недорисуван свят “, който е в памет на Василия Стоилова. Във Военния клуб четири часа по-късно ще бъде показана постановката „ Нирвана “ на Драматично-Кукления спектакъл „ Васил Друмев “ - Шумен. 
Яворовите януарски дни се провеждат от община Чирпан, Къща музей „ Пейо Яворов “ и Фондация „ Яворов “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР