Преместването на мигрантите от импровизирания палатков лагер Вучак край босненския

...
Преместването на мигрантите от импровизирания палатков лагер Вучак край босненския
Коментари Харесай

В Босна преместват бежанци

Преместването на мигрантите от спонтанния палатков лагер Вучак край босненския град Бихач би трябвало да стартира от понеделник съгласно сделката на държавното управление и локалните управляващи, оповестява осведомителният уебсайт Кликс, като отбелязва, че на полицията и Червения кръст им следва доста работа.

Служители на Международната организация по миграциите към този момент са във Вучак и се прави подготовка за преместването на мигрантите в някогашната казарма Блажуй край Сараево, съобщи Би Ти Ви. Червеният кръст няма да взе участие непосредствено в преселването на мигрантите, само че ще продължи да ги доставя с храна, вода и облекла, където и да бъдат настанени, споделиха представители на организацията.

Ако Вучак в действителност се опразни, екипи на Червения кръст в Бихач ще би трябвало да реалокират оттова контейнери и друго имущество, което остане на терена, а поради неприятното време това може да продължи с дни. Международни чиновници, групи, оказващи помощ, нееднократно упорстваха лагерът Вучак, където сега има над 600 мигранти, да бъде закрит поради мизерните условия за живот. Мигрантите в лагера спят в палатки на минусови температури, а лагерът се намира на бивше бунище и покрай минно поле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР