Премахването на ограниченията за влизане в България, след отпадането на

...
Премахването на ограниченията за влизане в България, след отпадането на
Коментари Харесай

Проданов: Ще разчитаме на българските туристи

Премахването на рестриктивните мерки за влизане в България, след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура и поради идния туристически сезон, е извънредно значимо, сподели пред Българска телеграфна агенция в Кюстендил министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за.
 

" Предприел съм всевъзможни стъпки това да се случи. В туризма дипломацията е доста значимо нещо. Не може, да вземем за пример, в Румъния да не се изисква нищо, влизайки в страната, а ние да пожелаваме от тях PCR проби. На фона на войната в Украйна и на фона на проблемите, които имаме, би трябвало да се държим реципрочно към другите, с цел да може наистина те да имат по-лесен достъп до България ", сподели министърът.

Той уточни, че страната ни ще разчита на това, с цел да се компенсират загубите, които ще претърпим от Русия и Украйна, и преди всичко - ще се разчита на българските туристи. И съобщи, че зимният сезон в страната е минал два пъти по-добре, в сравнение с предходната година.

" Мисля, че и летният сезон също ще бъде относително по-добър от миналогодишния ", добави министър Проданов.

Той заяви още, че към вчерашна дата броят на украинските бежанци, отседнали у нас на разнообразни места за настаняване е 20 500 души. " Тази численост варира във времето от 24 февруари до 31 март, а срокът за кандидатстване за отпущането на обезщетения за хотелиерите, приютили бежанци в този интервал, е 1 - 5 април ".

Средствата ще подкрепят сектора да се справи със сметките за ток и изхранването на украинските жители.
 

Христо Проданов присъства през днешния ден в Кюстендил на партийна среща с регионалния съвет на Българска социалистическа партия и актива на партията в Кюстендил. Той уточни, че на форума са били обсъждани въпроси, свързани с политическата конюнктура в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР