Премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина е цел, която

...
Премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина е цел, която
Коментари Харесай

Фандъкова не се огъва - маха Капитолия

Премахването на автокъща „ Капитолия “ от Борисовата градина е цел, която ще доведем до край, без значение от саботажите и пречките. Всяко наше решение беше обжалвано от притежателите на всички инстанции в последните години, разгласи във фейсбук профила си столичната кметица Йорданка Фандъкова на фона на спряното осъществяване на насилственото срутване след правосъдно решение в интерес на търговеца на първокласни коли на остаряло.

" Най-сетне в края на април получихме дефинитивно решение на Върховния административен съд, което позволи авансово осъществяване на заповедта на основния проектант за унищожаване на противозаконните чадъри и бетонови фундаменти на автокъщата.

Последните 10-ина дни се сблъскахме с всевъзможни трикове от притежателите на автокъщата, с които се пречи и бави премахването. Вчера стигнахме до това, че цялата компания, а не нейните чиновници, излезе в годишен отпуск. Юридически трик, който не им е попречил да внесат в съда искане за прекъсване на осъществяването на заповедта на арх. Здравков ", посочи Фандъкова.

И цитира част от претекстовете в правосъдното решение от през вчерашния ден: „ поради, че оборудванията служат за предотвратяване на колите, предопределени за продажба, от атмосферни условия, като премахването им в сезона на градушките, несъмнено основава причина за настъпване на вреди за жалбоподателя… “

Затова Фандъкова ще апелира в най-кратък период решението за прекъсване и се надява, че Върховен административен съд в най-кратък период ще се произнесе.

" Благодаря на арх. Здравков и неговите екипи, които поставиха големи старания, както и на градската прокуратура и столичната полиция за съдействието, което оказаха.

Този терен по мое искане беше актуван като обществена общинска благосъстоятелност, макар че от автокъщата оспорват и това в съда.

Твърдо съм уверена, че ще върнем терена към Борисовата градина и на жителите на София. И няма да се откажем! ", безапелационен е кметът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР