Преломната среща между Реджеп Тайип Ердоган и председателя на основната

...
Преломната среща между Реджеп Тайип Ердоган и председателя на основната
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с лидера на опозицията Йозел

Преломната среща сред Реджеп Тайип Ердоган и ръководителя на главната опозиционна Републиканска национална партия (СНР) Йозгюр Йозгел мина в градивна и продуктивна атмосфера, а президентът скоро ще върне визитата, оповестиха източници на " Дейли Сабах ".


Според източници от CHP двете страни са преодолели известна отдалеченост при решаването на някои въпроси. Източници от партията на Ердоган АК оповестиха, че президентът скоро ще посети Йозел в централата на CHP в Анкара.

Източници от АК партията обявиха, че Ердоган е поздравил Озел за успеха на партията му на общинските избори и е споделил, че главната опозиционна партия е спечелила позиции, откакто Йозел е заменил някогашния ръководител на CHP Кемал Кълъчдароглу.

Сред обсъжданите въпроси бяха новата конституция, стопанската система, пенсионните заплащания, общинските задължения и други проблеми, в това число първомайските произшествия от сряда.

Те си размениха и дарове: Председателят Ердоган подари на Йозел комплект чаши за кафе от Националния замък, а Йозел подари на Ердоган предмет, озаглавен " Огънят на републиката ".

Срещата се състоя в централата на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) в столицата Анкара и продължи 1 час и 35 минути.

Никой от двамата не направи изказване след срещата, а последният отиде напряко в централата на CHP, с цел да оцени срещата със свои съпартийци.

Срещата означи първите публични диалози сред двамата политици, откогато Йозел беше определен за водач на CHP през ноември предходната година, и първата среща сред Ердоган и водач на CHP през последните осем години.

Преди това Ердоган и Йозел се срещнаха за малко по време на събитие по случай националния празник на 23 април.

Широко отразена от турските медии, срещата се преглежда като знак за намаляване на връзките сред двете съперничещи си партии. Тя идва след общинските избори на 31 март, на които CHP реализира триумфи в някогашни замъци на партията на Ердоган./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР