Преливащи контейнери, разрастващи се смрад и мръсотия станаха повод управата

...
Преливащи контейнери, разрастващи се смрад и мръсотия станаха повод управата
Коментари Харесай

Кметът на Варна пое кризата с боклука на ръчно управление

Преливащи контейнери, разрастващи се воня и нечистотия станаха мотив управата на община Варна да види серия саботажи против себе си. Проблемите с боклука започнаха преди 3 дни. Тогава възмутени жители заляха обществените мрежи с фрагменти от преливащия отпадък. Питаха къде спи общината, за какво не управлява сметоизвозването. Положението с боклука не е непознато, само че всекидневно се случва през лятото - когато Варна се напълва с хора. А в този момент е зима. Интересно е също, че кметът Благомир Коцев (ПП-ДБ) построи съществена  част от предизборната си акция предходната година с рецензии против предходната власт (ГЕРБ) тъкмо за сметосъбирането - обещаваше проблемите да не се повтарят. А се повториха на третия месец от мандата му, напомня СЕГА.

Реално огромна рецесия с боклука няма. Тежко е ситуацията най-вече в централните региони " Одесос " и " Приморски ". Но неприятната обстановка е реалност. Край много контейнери се образуваха микросметища. А и ГЕРБ отигра топката, атакувайки кмета.

В неделя преди обед Коцев реагира и разгласи във " Facebook ", че взема на " ръчно ръководство " обстановката. Призова хората да разгласяват на профила му фотоси на заринатите контейнери с конкретизиране на адреса:

" Вземам казуса с боклука във Варна на ръчно ръководство! Кризата доближи неприемливи равнища, които освен загрозяват градската среда, а и заплашват общественото здраве. Оправданията повече не правят работа. Фирмата, която наследихме като собствен сътрудник от предходното ръководство, е глобена за несправянето й с казуса. От през днешния ден тя ще работи по мои персонални инструкции. Моля варненци да споделят фотоси на непочистени контейнери за боклук в мненията под тази обява, като прибавят адреса. Адресът е значима детайлност, тъй като Общината, в съгласуваност с фирмата-изпълнител, ще изпраща изключителни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали. Или ще се оправим с тази елементарна задача бързо и дейно, или ще има нов конкурс и нова компания, която да се грижи за чистотата на Варна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР