Прекратено е разследването за изнасилване срещу Джулиан Асанж, водено от

...
Прекратено е разследването за изнасилване срещу Джулиан Асанж, водено от
Коментари Харесай

Прекратиха разследването за изнасилване срещу Джулиан Асанж

Прекратено е следствието за обезчестяване против Джулиан Асанж, водено от шведска прокуратура, съобщи Би Би Си.

"Показанията не са задоволително за продължение на процесуалните дейности против австралиеца. От хипотетичното закононарушение е минало доста време и поради това може да бъде упражнено и правото на периода на отминалост. Дори и да разпитаме господин Асанж неговите думи едва ли ще могат да повлияят коренно върху хода на следствието. Ето за какво ние взехме решение за сложим завършек на това следствие ", се е посочвало в публично известие на прокуратурата в скандинавското кралство.

Джулиан Асандж бил съветска ръка в избирането на Доналд Тръмп?

Заради следствието в Швеция Асанж се е укривал в еквадорското посолство в Лондон от юни 2012 до 11 април 2019 година Тогава той е бил арестуван по искане на Съединени американски щати. Австралиецът по.късно е застанал пред магистрати в английската столица и наказан на отнемане от независимост за период от 11 месеца поради нарушение на условия за престояване под гаранция. В момента той е приет в болница в болница към лондонски затвор.

Основателят на Wikileaks е бил обвинен за два случая на обезчестяване през 2010 година Твърденията са излезли в общественото пространство откакто основаният от австралиеца уебсайт е обнародвал доста документи на американския Държавен департамент.

Организация на обединените нации: Да се подсигурява правото на обективен развой на Асанж

Заради това Вашингтон е почнал гонене против Асанж. Той е бил обвивен в шпионаж и откриване на поверителна информация. При вероятно изгонване в Съединени американски щати Асанж може да бъде наказан на гибел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР