Прекомерната консумация на вино и храна са основните заподозрени за

...
Прекомерната консумация на вино и храна са основните заподозрени за
Коментари Харесай

Исторически личности умрели от лакомия

Прекомерната консумация на вино и храна са главните обвинени за гибелта на разнообразни исторически персони. Ето и петте най-известни случаи, в които вечерята се е оказала смъртоносна заради алчност.

Хенри I

Кралят на Англия доста е обичал миноги. Това е античен тип риба сходен на змиорките. Имат назъбена уста, с която смучат кръв от други риби. Именно те са били едно от обичаните ястия на Хенри I. Една вечер той изял голяма порция миноги, незабавно по-късно се разболява и умира.

Дени Дидро

Френският публицист е фамозен с любовта си към храната и от хората от близкото му обграждане знаели, че той постоянно прекалявал. След като се навечерял една вечер, решил да си похапне и кайсия за свършек на чревоугодничеството си. Съпругата му го предизвестила, че прекалява, само че той не обърнал внимание. Минути по-късно паднал мъртъв от алчност.

Адолф Фредрик

Крал Адолф Фредрик е бил прочут чревоугодник, който сходно на Дидро умира откакто прекалява с десерта след вечеря. Менюто на краля е включвало няколко омара, хайвер, кисело зеле и огромно количество шампанско. Очевидно това не е било задоволително на шведския крал и той взема решение да приключи вечерята с характерен шведски десерт semla- кифличка с крем, сервирана в купа с мляко. Адолф Фредрик изяжда цели 14 десерта. Вечерята приключва с хранително натравяне и гибелта на краля.

Закари Тейлър

Американският президент се прибрал вкъщи след уморителен ден и изпил няколко кани с ледена вода и мляко. След това опустошил и огромно количество череши. Остри стомашни болки го повалили на легло и няколко дни по-късно умрял.

Тихо Брахе

Датският астроном умира през 1601 година, откакто прекарва часове на прием, без да отиде до тоалетната нито един път. Той считал, че в случай че стане от масата, ще наруши етикета. Въпреки физиологичните си потребности, не помръдва от масата и продължава с яденето и пиенето. Тихо Брахе умира 11 дни по-късно от зараза на пикочния мехур.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР