Прекъсването на руското рафиниране принуди петролните компании да внасят. Обикновено

...
Прекъсването на руското рафиниране принуди петролните компании да внасят. Обикновено
Коментари Харесай

От нетен износител Русия започна да внася бензин от съседката си Беларус през март

Прекъсването на съветското пречистване принуди петролните компании да внасят. Обикновено Русия е чист експортьор на гориво и снабдител на интернационалните пазари.

Русия усили вноса на бензин от съседката си Беларус през март, с цел да се оправи с риска от дефицит на вътрешния си пазар. Това се случи поради непланирани поправки в съветски рафинерии след офанзиви с дронове, съгласно четири източника от промишлеността и търговията, представени от Reuters.

Русия към този момент забрани износа на бензин от 1 март, с цел да се опита да обезпечи задоволително гориво за вътрешния си пазар след украински офанзиви с дронове против съветски рафинерии от началото на годината.

Русия внася малко гориво от Беларус, макар че се обърна към страната в интервала август до октомври, когато се сблъска с дефицит на гориво, което докара до бързо повишаване на цените на бензина и провокира нова възбрана за експорт на петролни артикули.
 Русия евентуално напълно скоро стопира износа на бензин
Русия евентуално напълно скоро стопира износа на бензин

Основната причина е за това е оборудване на " Лукойл "

Тази година Русия още веднъж е нараснала вноса на бензин от Беларус, като през първата половина на март той доближи съвсем 3000 метрични тона, съгласно източниците на Reuters.

През януари няма доставки от Беларус, само че през февруари Русия е внесла 590 тона от съседката си.

Според информация на източниците договарянията са били сложни, тъй като Беларус дава приоритет на износа на своето гориво на интернационалните пазари.

Беларус нормално изнася петролните си артикули през съветските балтийски пристанища на интернационалните пазари според дълготрайни съглашения за пренос сред страните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР