Прекарваме много време в анализиране не само на световната политика,

...
Прекарваме много време в анализиране не само на световната политика,
Коментари Харесай

Всеки има своите слабости! Ето кои са любимите храни на световните лидери

Прекарваме доста време в анализиране освен на международната политика, само че и на политиците. Чудим се кои дизайнери носят, къде са тичали и даже кого е ухапало кучето им – само че какво да кажем за обичаните храни на международните водачи?

Хранителните желания не се отнасят единствено до това какво яде някой. Те описват история за това от кое място е някой, какви са неговите цели и евентуално къде се крият неговите недостатъци. И може би повече от всичко, питателните желания дават взор към по-човешка версия на хората, чийто живот е толкоз коренно друг от нашия.

Ето кои са обичаните храни на международните водачи:

Папа Франциск

 международните водачи Снимка: БГНЕС/ EPA/MAURIZIO BRAMBATTI BT

Като се има поради какъв брой деликатно е охраняван, никой не би ви обвинил, че си мислите, че водачът на католическата черква се изхранва на строга диета от самун, риба и зеленчуци. Въпреки че е правилно, че главната диета на папа Франциск главно е формирана от печено пиле, салата, плодове и (малко) вино, в диетата му има повече, в сравнение с наподобява на пръв взор. Едни от обичаните храни на главата на Римокатолическата черква са пастата и пицата. За страдание, той не може да яде нито едно от двете толкоз постоянно, колкото му се желае. Ватиканските лекари са го призовали да понижи пастата по здравословни аргументи.

Освен италианските съществени ястия, роденият в Буенос Айрес набожен лидер обича и храни от родната си страна. По-конкретно, той обича месо, мате (богата на кофеин билкова напитка) и алфахорес, аржентински маслени бисквити с дулсе де лече (млечен карамел).

Владимир Путин

 международните водачи Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия не обича гурме ястия. И макар, че един от международните водачи, от едно време той е привикнал с елементарна храна. На церемониалните приеми в Кремъл той сигурно яде най-изящните шедьоври – от рибена супа от пет типа риба до рядко еленско месо с гарнитура от сладки картофи и къпини.

Ежедневното му меню обаче се състои от елементарни храни. За закуска яде каша от разнообразни зърнени храни (за предпочитане овесени ядки), която се вари във вода.Заедно с това той изяжда три до седем варени яйца, с цел да поддържа протеиновия баланс в тялото.

Понякога президентът обича да стартира деня си с извара и сушени плодове. Също по този начин на масата на президента постоянно има мед, примес от ядки, които той прибавя към овесена каша, и чайник с прясно сварен черен чай.

Джо Байдън

 международните водачи Снимка: БГНЕС/EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL

Хранителните желания на Джо Байдън се проучват ястие по ястие, откогато е бил вицепрезидент. Въпреки че има доста заключения, едно е ясно – президентът Байдън обича да поддържа нещата елементарни. Обядът нормално е чорба и салата, а вечерята е паста със сос маринара. Дори главните му неща в килера (кетчуп, фъстъчено масло, желе, нарязано сирене и портокал) наподобяват по-скоро като лист за извършване на покупки на дете в предучилищна възраст, в сравнение с като храна за водача на свободния свят.

Разбира се, няма храна, която да е по-близка до сърцето на президента от сладоледа. Байдън подхранва студената си взаимозависимост, като държи в укритие от обичания си ванилово шоколадов сладолед Häagen-Dazs в Белия дом и стопира за кремообразно лакомство, до момента в който е на път (въпреки че неотдавна се отхвърли от него за Великия пост).

Ким Чен Ун

 международните водачи Снимка: БГНЕС/EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Когато става дума за храна, Ким Чен Ун е един от международните водачи, който отдава огромно значение на лукса и хапва най-хубавото от най-хубавото. Той обича суши и е известно, че е развил усет към него на нежна възраст. Голяма част от бюджета на Ким е отделена за бразилско кафе. Очевидно той избира най-скъпите марки алкохолни питиета и внася най-хубавите, с цел да ги показа с близкия си кръг. Като оставим настрани всички деликатеси, севернокорейският водач има уязвимост към сиренето. Любовта му към сиренето може да се потвърди от обстоятелството, че един път изпратил личния състав си на седеммесечен курс за произвеждане на сирене във Франция!

 Еманюел Макрон

 международните водачи фотография: БГНЕС

С магистърска степен от елитния Sciences Po, две години като министър на стопанската система и финансите на Франция и два президентски мандата, може да си помислите, че питателните усети на Еманюел Макрон са също толкоз впечатляващи, колкото и автобиографията му. Но изненадващо, френският водач е много скромен, когато пристигна време за хранене.

Вместо да протяга ръка към гъши дроб или говеждо бургинон, Макрон избира cordon bleu, ядене, приготвено посредством увиване на птиче или телешко месо към швейцарско сирене и шунка, паниране извън и по-късно надълбоко пържене. Лидерът на центристите харесва ястието толкоз доста, че се опитал да го поръча по време на предизборната си акция през 2017 година За страдание, проектите му се объркали, когато сервитьорката го осведоми, че ястието е единствено за деца. Когато не хапва месо, което запушва артериите, Макрон хапва зеленчуци, млечни артикули и плодове. Като всеки добър французин, той също е привързан към виното, като държи над 14 000 бутилки от лозя към Хексагона.

Далай Лама

 Далай Лама Снимка: БГНЕС/ EPA/SANJAY BAID

Трудно е да си представим някой толкоз свят като Далай Лама да прави нещо топлкова просто, като хранене. Оказва се обаче, че храната е централна част от всекидневието му. Много от ястията му, като закуската му от овесена каша, самун и цампа (смлян ечемик на прахуляк, постоянно разбъркан с чай), са скромни и питателни. Но даже Негово светейшество има своите дребни изкучения.

Например, той постоянно приключва работния ден с чаша bho jha (чай от масло от як). Тази кремообразна, солена напитка се прави посредством варене на черен чай със сол и заливане с ферментирало масло от крепък. Що се отнася до главните ястия, Далай Лама е последовател на нудълс. Thukpa, тибетска чорба с юфка, приготвена със зеленчуци и от време на време месо, е една от обичаните му. Други ястия с юфка като gya-thuk и then-thuk също се подреждат високо в листата му с обичани ястия. Не се знае доста повече за желанията на Негово Светейшество, само че посещение в „ MasterChef Австралия “ разкри, че ястията, съдържащи кориандър, тофу и гъби, са едни от обичаните му.

Бенямин Нетаняху

 Нетаняху фотография: БНЕС

Подобно на някои други могъщи международни водачи, дългогодишният министър-председател на Израел има уязвимост към сладоледа, изключително към ваниловия и шамфъстъка. Нетаняху харесва кремообразните лакомства толкоз доста, че през 2013 година съгласно някои медии е похарчил 2700 $ в Metudela Parlor, заведение за сладолед в Йерусалим.

Съобщава се, че когато не преяжда с ледени лакомства, Нетаняху съблюдава относително здравословна диета, като похапва ядки и сушени плодове. По време на хранене министър председателят се грижи да изпълни чинията си с плодове и зеленчуци. Друг израелски народен представител даже загатна, че Нетаняху и фамилията му подхващат стъпки за приемане на вегетарианска диета. Остава неразбираемо дали са създали този ход вечно.

Източник – Tastingtable.com/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР