Прекалената самокритичност оказва негативен ефект върху нас и съзнанието ни.

...
Прекалената самокритичност оказва негативен ефект върху нас и съзнанието ни.
Коментари Харесай

Спрете с критиката, за да бъдете здрави

Прекалената самокритичност оказва отрицателен резултат върху нас и съзнанието ни. Вместо да мислим какво да подобрим, ние постоянно мислим какво не ни е наред. Това от своя страна повишава равнищата на напрежението и води до меланхолия.

Така че, идващия път, като се погледнете в огледалото, си кажете какъв брой прелестни и неповторими сте в действителност, защото…

…силата на мисълта прави чудеса

И тук не става дума за позитивното мислене, тъй като за него се изисква време и сили, с цел да си повярвате. Когато обаче мислите за определим проблем в работата/учението/визията ви, то се замислете по какъв начин можете да измененията обстановката. Например, в случай че не харесвате тежестта си, то си кажете, че ще влезете във форма и назовете метода, по който ще го извършите.

Помощ от другар

Бърз метод да притихне вътрешния глас е да си визиите диалог с човек, на който вярвате. Какво би ви споделил той? И още нещо доста значимо. Ако човек не би споделил нещо на приятелите си, за какво да го споделя на себе си? Едва ли някой би нарекъл околните си другари “тотален неуспех ” и какво ли още не.

 Спрете с рецензията, с цел да бъдете здрави

Споделяйте

Когато се критикувате за избрани свои дейности или за метода, по който изглеждате, се доверете на другар. Той ще ви даде по-трезва оценка на обстановката, като непряк наблюдаващ. Така незабавно ще усетите разлика в метода, по който към този момент ще възприемате обстановката. Така че, какво чакате. Грабвайте телефона и споделете паниките си.

Чувство за виновност

Когато изпитвате възприятие за виновност, запитайте се дали в действителност сте чак толкоз отговорни. Изберете да бъдете по-внимателна със себе си и укротете гласа, който сипе рецензии, тъй като в случай че погледнете трезво на обстановката, ще откриете, че не е толкоз ужасно.

Приемете се

Ако приемате хората към вас такива, каквито са, то за какво тогава си поставяте невероятно високи условия. Проявете към себе си емпатията, която показвате на приятелите си и се отпуснете. Ще видите, че животът ви внезапно е станал по-лек и позитивен. Така че, спрете с рецензията и бъдете щастливи!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР