Преживяването за клиента е важно колкото самите продукти и услугиизточник:

...
Преживяването за клиента е важно колкото самите продукти и услугиизточник:
Коментари Харесай

Salesforce конференция зададе пътя към дигитално съвършенство

Преживяването за клиента е значимо колкото самите артикули и услуги

източник: Некст Консулт

За шести следващ път единственият Златен сътрудник на Salesforce в България, Некст Консулт, беше хазаин на годишната Salesforce конференция. Полудневното събитие под надпис „ The way to #digital excellence ” събра над 200 мениджъри от български и интернационалните компании, които се потопиха във вълнуващо странствуване в света на технологиите с едни от най-изявените лица на Salesforce – CRM платформа №1 в света.

Конференцията беше открита от Орлин Дочев, ръководещият сътрудник на Некст Консулт, който показа достиженията на компанията през годините, едно от които е и полученото неотдавна отличие за една от най-бързоразвиващите се компании в Европа съгласно ранглиста на Financial Times.

източник: Некст Консулт

Ето някои от най-важните акценти на събитието:

В четвъртата индустриална гражданска война клиентът е в центъра на всичко

Конференцията стартира с лекция на Хрвое Супич, районен вицепрезидент за Централна, Източна Европа и Средиземноморието, и Станислава Атанасова, управител продажби Salesforce за Централна и Източна Европа, които разкриха настоящите международни трендове при продажбите.

източник: Некст Консулт

Според изследване на Salesforce, 79% от клиентите настояват, че прекарването, което една компания им дава, е толкоз значимо, колкото продуктите и услугите, които им предлага. Хрвое Супич разкри, че сега тече развой на смяна в бизнес моделите на обичайни бизнеси като телекоми, енергетика, търговия на дребно и финанси. Промените ще изправят фирмите от тези браншове в конкуренция освен между тях, а с всички останали компании, които доставят артикули и услуги непосредствено до крайните клиенти.

източник: Некст Консулт

„ Всеки продава всичко – телекомите продават застраховки, банките продават комунални услуги, ритейл веригите за храни продават облекла и техника. Конкуренцията към този момент не е на база на продуктите, а на прекарването, а това не може да се случи без подобаващите технологии ”, съобщи Хрвое Супич.

Опознай, персонализирай, ангажирай

източник: Некст Консулт

Това са трите ключа към триумфа в цифровия маркетинг, съгласно Александру Урсу, районен управител Marketing Cloud в Salesforce. Той разкри 5-те топ целта на маркетинг мениджърите, съгласно изследване на Salesforce, направено през декември 2018 година:
Ангажиране на клиентите с компанията в действително време; Оптимизиране на маркетинг микса по този начин, че да усъвършенства възвръщаемостта на вложенията в маркетинг; Внедряване на съвременни принадлежности и технологии в маркетинг процесите; Създаване на обединен взор върху клиента от всички бизнес звена в компанията; Унифициране на източниците на данни за клиентите.
Според същото изследване обаче, едвам 28% от маркетинг мениджърите са задоволени от опцията на компанията им да ангажира потребителите по всички канали в действително време.

Александру показва онлайн по какъв начин платформата Salesforce Marketing Cloud разрешава да се опознават клиентите на база получени данни от разнообразни източници, да се персонализират и извършват самостоятелни потребителски пътешествия по всички вероятни информационни канали и по какъв начин всичко това се мери в действително време, като целият развой е подпомаган от вградения в платформата изкуствен интелект Айнщайн.

Друго без значение изследване, извършено от Nucleus Research (Marketing Automation Value Matrix, юли 2018), демонстрира, че клиентите, ползващи Marketing Cloud, са постигнали 26% растеж на възвръщаемостта на маркетинг вложенията си (вижте повече за Marketing Cloud).

Мобилните технологии и изкуствения разсъдък трансформират фрапантно пътя до покупка

„ Днешните компании би трябвало да премислят потребителското прекарване – от маркетинга през продажбите до обслужването – по какъв начин да влагат в него и по какъв начин да задържат позициите си поради, че процесът по продажба постоянно е друг ” – показа в представянето си един от най-очакваните посетители на конференцията Ед Стоунстрийт, шеф разрастващи се пазари Commerce Cloud.

Той показа платформата за ръководство на продажби Salesforce Commerce Cloud, през която се обслужват над 1 милиард консуматори годишно. Стоунстрийт уточни провокациите пред фирмите в ерата на Четвъртата индустриална гражданска война, цитирайки изследване на Salesforce, съгласно което 85% от потребителите търсят информация по едно и също време по няколко канала, 75% желаят да получат персонализирана оферта на база историята на покупките си, а над 50% от онлайн покупките са повлияни от авансово посещаване във физически магазин.

В отговор на тези провокации изкуственият разсъдък на Salesforce Commerce Cloud дава опция на фирмите да плануват бъдещи покупки и да изготвят самостоятелни оферти, които биха заели потребителите в най-висока степен.

По данни на Salesforce, фирмите клиенти на платформата, усилват продажбите си приблизително с 7-16 %.

източник: Некст Консулт

Ед Стоунстрийт насочи и друго значимо обръщение – Salesforce е платформа, налична за всички, и освен за огромни марки като Adidas, L’Oreal и други могат да се възползват от нея. Той уточни компании от района, които сполучливо употребяват платформата за ръководство на онлайн търговията си.

Най-голямото предизвикателство пред обслужването на клиенти – прекалено много конкурентни цели

Според изследване на Salesforce, 42% от връзката и обслужването на клиентите в сегашния миг се реализира цифрово.

Лора Георгиева, шеф софтуерни решения в Некст Консулт, показа платформа номер 1 в света за обслужване на клиенти Salesforce Service Cloud. Според нея, обслужването на клиентите би трябвало да е интегрирано, персонализирано, новаторско и фокусирано, само че в това време фирмите са изправени пред доста конкуриращи се цели в опита по едно и също време да понижат разноските по обслужване и да покачат удовлетвореността на клиентите.

източник: Некст Консулт

Често сътрудниците са затруднени да дават най-хубавото обслужване, заради това, че системите, с които работят, не са свързани или информацията в тях не е консистентна. Този проблем се взема решение елементарно със Salesforce Service Cloud, която дава благоприятни условия за обслужване през всички канали от едно място (чат, имейл, телефон, обществени мрежи и др.), самообслужване, обслужване на място при клиента и други

Като едно от най-големите преимущества на платформата, Лора посочи, че над 90% от функционалностите на системата могат да се модифицират без писане на код и прилагане на разработчици.

Най-добрият метод да намалите разноските си е да накарате клиентите да се самообслужват

Това умозаключение направи Максим Колев, сътрудник CRM решения в Некст Консулт, който показа Salesforce Community Cloud – решението, позволяващо на фирмите да основават лични портали, конгреси и уеб сайтове за минути.

Според изследванията, от ден на ден клиенти, изпитващи усложнения с артикул или услуга, избират да употребяват информация от профилирани уеб сайтове или групи, тъй като нямат време да търсят контакт със чиновник на компанията по телефона или в офис.

източник: Некст Консулт

В същото време множеството портали, които фирмите употребяват, са остарели, със комплицирани потребителски интерфейси, без достъп от мобилни устройства, с липса на съществени функционалности, сложни за поддръжка и интеграция с други системи.

Ето за какво с набор от разнородни функционалности и темплейти, Community Cloud става мощен инструмент за бизнесите.

Клиентските истории от България

В частта с потребителски истории Лина Христозова, маркетинг управител на Омникар България – формален дистрибутор на международния водач ExxonMobil у нас, описа за опита от работата си със системата за B2B маркетинг на Salesforce – Pardot.

източник: Некст Консулт

Димитър Иванов, CEO на Vega Medical – една от май-бързо разрастващите се компании в областта на медицинските технологии, уточни, че с помощта на Salesforce сътрудниците на компанията към този момент могат да основават предложения и да ръководят графиците си отвред, по-всяко време и през всяко мобилно устройство.

източник: Некст Консулт

Валентина Цонева, финансов и административен шеф на най-голямата медийна група в страната Икономедиа, описа за опита на компанията с внедряването на Salesforce от Некст Консулт и по какъв начин ръководството на продажбите и абонаментите към този момент е извънредно елементарно и комфортно.

Видеото от потребителските истории е налично на Фейсбук страницата на Некст Консулт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР