Преживял Холокоста и участвал във Втората световна война хасковлия празнува

...
Преживял Холокоста и участвал във Втората световна война хасковлия празнува
Коментари Харесай

Доблест и достолепност: Преживял Холокоста и участвал във Втората световна война мъж празнува 100-годишен юбилей

Преживял Холокоста и взел участие във Втората международна война хасковлия чества 100-годишен празник.

Десетки близки, родственици, другари и представители на разнообразни институции се събраха за празника на Аврам Ниего в дома му в южния регионален център.
 Българска телеграфна агенция
" Чувствам се добре. Кръвното ми е 120/80, пулсът - 60, нямам хронични заболявания ", сподели Ниего. " Няма рецепта за дългоденствие, само че генът и методът на живот са доста значими , виждам да не се нервирам ", отговори юбилярът на въпрос на публицисти. Той има наследник и щерка, четирима внука и четирима правнука.

" Преминал съм през няколко стадия от живота си . Най-тих и спокоен бе до Втората международна война. Най-тежко бе по време на Втората международна война, когато бе признат Законът за отбрана на нацията, който бе против евреите. Всички неволи одобрявах обаче като краткотрайно събитие.
 Българска телеграфна агенция

 Българска телеграфна агенция
Най-хубавото бе, че по-късно взех присъединяване и в самата война и дадох своя принос да се избави човечеството ", описа Ниего. Той посочи, че третият стадий на живота му е бил през соца, четвъртият - в този момент през демокрацията, а се надява да има и пети стадий.



За всекидневието си Ниего показа, че взема решение кръстословици, чете вестници, гледа мачове по малкия екран . Избягва да поддържа връзка с хора, които приказват за заболявания.
 Българска телеграфна агенция

 Българска телеграфна агенция
Сред гостите бяха началникът на Военното окръжие подполк. Петър Петков , който връчи плакет и грамота от името на министъра на защитата , представители на армейското отделение 52 740, на Съюза на ветераните от войните, еврейската общественост. За празненството дойде персонално и кметът на Общината Станислав Дечев.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР