Прехвърлянето на изтребители Ф-16 за Украйна ще повдигне въпроси за

...
Прехвърлянето на изтребители Ф-16 за Украйна ще повдигне въпроси за
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в САЩ: Прехвърлянето на изтребители Ф-16 за Украйна ще повдигне въпроси за участието на НАТО в конфликта

Прехвърлянето на изтребители Ф-16 за Украйна ще повдигне въпроси за присъединяване на НАТО в спора. Това сподели посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов.

" В Украйна няма инфраструктура за употреба на Ф-16, няма и нужния брой водачи и личен състав за поддръжка ", сподели Антонов в мненията, оповестени в Телеграм канала на посолството. " Какво ще стане, в случай че американските изтребители излетят от летища на НАТО, следени от задгранични " доброволци "? "

Антонов съобщи още, че всеки украински удар по Крим ще се смята за удар по Русия: " Важно е Съединени американски щати да са изцяло наясно с съветския отговор. ”

В петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди стратегии за образование на украински водачи на изтребители Ф-16, а украинският президент Володимир Зеленски увери Байдън, че самолетите няма да бъдат употребявани за удари по съветска територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР