Преговорната позиция на ЕС относно бъдещите отношения няма да съдържа

...
Преговорната позиция на ЕС относно бъдещите отношения няма да съдържа
Коментари Харесай

The Guardian: ЕС ще се забави с детайлите за Brexit, за да избегне сблъсък с Борис Джонсън

Преговорната позиция на Европейски Съюз по отношение на бъдещите връзки няма да съдържа детайлни условия, с цел да се избегне ранен конфликт с Борис Джонсън, защото и двете страни се стремят да смъкват напрежението от идните след Brexit договаряния за търговия и сигурност, написа английският вестник The Guardian, представен от " Фокус ".
Във връзка с това се чака ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да приказва за вероятностите на идните договаряния по време на посещаване в Лондон в сряда.
Бившият министър на защитата на Германия ще изнесе тирада, озаглавена „ Стари другари, нови начала “ в някогашния си университет - Лондонското учебно заведение по стопанска система, преди да се причисли към премиера в Даунинг Стрийт, където се чака да изразят убеденост за настъпващата година.
Източници, близки до Фон дер Лайен, обявиха, че ще се стремят да очертаят евентуалните „ клопки “ през 11-те месеца, които Джонсън е определил като времевата рамка, в която да се реализира цялостна договорка сред Обединеното кралство и Европейски Съюз.
Източници от Европейски Съюз обявиха, че пътуването ще бъде първата от редица начинания, ориентирани към прекосяване на договарянията за Brexit в по-диалогична фаза, която заобикаля конфликтите от последните три години. " Не желаеме да водим тези договаряния обществено, това е несъмнено ", съобщи върховен чиновник на Европейски Съюз.
Когато позицията на Европейски Съюз за договаряния бъде разкрита под формата на план при започване на февруари, преди формалното й приемане от ЕС27 на среща на министрите на 25 февруари, тя ще съдържа единствено „ съществени правила “.
Джонсън съобщи, че Обединеното кралство няма да се приведе в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз след Brexit, до момента в който се чака Европейски Съюз да направи обилни условия за „ равнопоставеност “ към Обединеното кралство в подмяна на договорка без мита и квоти.
Но не се чака детайлите на тези претенции да бъдат посочени в мандата за договаряния, с цел да се избегнат конфликти, когато договарянията стартират съществено при започване на март.
Разбира се, обаче, настояванията ще следват тези, съдържащи се в съглашението, направено сред държавното управление на Тереза Мей и Европейски Съюз за действието на споделената митническа територия, планувани в истинския защитен механизъм за ирландската граница.
Европейски Съюз ще се стреми към динамично привеждане в сходство с разпоредбите на блока за държавна помощ и продължение във вътрешното законодателство на Обединеното кралство на директивите на блока за продан на информация по отношение на данъчното облагане, разпоредбите за отбягване на данъчно облагане и отчитането страна-по-страна на кредитните институции и капиталовите медиатори,
Обединеното кралство ще бъде помолено да удостовери още веднъж своя ангажимент за ограничение на нездравословните данъчни ограничения, избрани в кодекса на Европейски Съюз за държание.
В региона на екологичните стандарти източниците споделиха, че Европейски Съюз „ най-малкото “ ще потърси ангажимент от английското държавно управление, че няма да намали съществуващите екологични стандарти на Европейски Съюз в основни области като индустриални излъчвания, цели за качеството на въздуха, природа и биоразнообразие, оценка на отбраната и въздействието върху околната среда.
Източници от Европейски Съюз допуснаха, че френският президент Еманюел Макрон може да упорства за по-тясно използване на общи стандарти, с цел да се подсигурява, че Обединеното кралство ще бъде в сходство с Брюксел, защото Фон дер Лайен упорства за новата „ зелена договорка “.
Европейски Съюз ще изисква също по този начин Обединеното кралство да вкара система за ценообразуване на въглеродните излъчвания, която е толкоз ефикасна, колкото схемата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз. Освен това Европейски Съюз желае клаузи за непонижаване нас стандартите за труд и обществена отбрана.
Още за Brexit четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР