Преговорите за временно спиране на огъня в Ивицата Газа и

...
Преговорите за временно спиране на огъня в Ивицата Газа и
Коментари Харесай

Мартин Табаков: Израел е на път да загуби основния си апологет и спонсор – САЩ

Преговорите за краткотрайно прекъсване на огъня в Ивицата Газа и замяна на заложници и пандизчии са в задънена улица. На този декор – напрежение сред Съединени американски щати и Израел поради резолюцията за помирение на Организация на обединените нации. Ще се случи ли плануваната от Израел атака в южния палестински град Рафа и какви ще са следствията?

 

„ Положението на Израел се усложнява в подтекста на интернационалната общественост, тъй като те са на път да изгубят главния апологет и спонсор на техните военни дейности по отношение на Ивицата Газа, а точно – Вашингтон. “

Това сподели в студиото на Euronews Primetime политологът и интернационален анализатор доктор Мартин Табаков.

В целия този проблем Съединени американски щати имаха две основни съществени функции, които играеха – първата беше да реализират дипломатически тил на Израел, в това число налагайки несъгласие върху предходни резолюции на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации. И втората съществена роля, която Съединени американски щати продължава да играе и към този миг, в случай че е релативизирана дипломатическата, е да доставя муниции на Израел, с което да не престават военните дейности на Тел Авив “, разяснява доктор Табаков.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР