Преговорите за Брекзит между ЕС и Обединеното кралство продължават да

...
Преговорите за Брекзит между ЕС и Обединеното кралство продължават да
Коментари Харесай

Преговорите за Брекзит остават замразени

Преговорите за Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство не престават да са замразени, макар че двамата основни договарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост организираха втори телефонен диалог. Лондон продължава да желае иска по-големи отстъпки от Брюксел.

Надежда за възобновяване на изпадналите в задънена улица търговски договаряния се появи в понеделник, откакто основният европейски договарящ Мишел Барние одобри те да станат „ по-интензивни “ и да се разискват всички противоречиви въпроси. По-късно обаче от канцеларията на премиера Борис Джонсън обявиха, че това не е задоволително и че Европейски Съюз би трябвало „ фундаментално да промени метода си “.

Мишел Барние и Дейвид Фрост разговаряха още веднъж във вторник в опит да намерят излаз от по този начин създалата се обстановка, само че без триумф.

Барние съобщи по-късно, че посланието му към английския му сътрудник е било, че „ би трябвало да се реализира оптималното в минималното оставащо време “ и че вратата на Европейския съюз остава отворена. Изявлението от Даунинг стрийт е тъкмо копие на това след първия диалог сред двамата: „ Проведена бе градивна полемика, двамата договарящи не престават да поддържат контакт “.

Имаше нови известия, че Барние ще посети Лондон по-късно през седмицата, само че в този момент екипът му не можа да ги удостовери след последния му диалог с Фрост. Преговорите се провалиха поради различия за рибoловните права, честната конкуренция и държавните дотации. Ако договорка не бъде реализирана и приложена до 31 декември, Обединеното кралство ще би трябвало да напусне общия пазар и митническия съюз на Европейския съюз и да търгува по разпоредбите на Световната комерсиална организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР