Преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато

...
Преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато
Коментари Харесай

Борисов: Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре

Преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато всичко се контракти, ще излязат и ще кажат. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание във връзка следващия ден на диалози сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.

Борисов бе безапелационен, че процесът изисква отстъпки и от двете страни.

" Убеден съм, че не би трябвало да обръщаме страната с краката нагоре. Няма страни на регулаторите, на прокурорите, на правосъдните препоръки. Те следват от избора на държавно управление ", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той още веднъж насочи рецензии към министъра на защитата Тодор Тагарев.

" Днес най-накрая влиза в Министерски съвет точка за изпращане на вълнени ръкавици за Украйна. Надяваме се за лятото Тагарев най-накрая да ги прати. БТР-ите още са тук, само че най-малко за юли, август хората ще имат ръкавици ", добави Борисов.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ също разяснява хода на договарянията сред първите две политически сили.

" В момента се разискват кадровите въпроси ", сподели Атанасов пред публицисти в Народното събрание.

Преговорите сред двете обединения започнаха в събота.

В преговорния екип, разгласен от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, заместник-председатели на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

В екипа на ПП-ДБ за договаряния вземат участие водачите на обединенията Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов и министър председателят в оставка Николай Денков. 

В неделя, след близо 11 часа диалози, завърши вторият ден от договарянията сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България ". Участниците в тях  резервираха безмълвие пред медиите. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР