Преговорите с Газпром“ ще бъдат водени в рамките на настоящия

...
Преговорите с Газпром“ ще бъдат водени в рамките на настоящия
Коментари Харесай

Министър Христов: Договорът с „Газпром“ е изгоден за България


Преговорите с „ Газпром “ ще бъдат водени в границите на сегашния контракт. Това разгласи при инспекция на интерконектора с Гърция служебният министър на енергетиката Росен Христов.  Договорът задължава България да заплати най-малко 80% от количеството, без значение дали го е употребила или не. По тематиката за изхода от газовата рецесия за следващ ден се изрекоха и политици и специалисти.

 

Служебният министър на енергетиката  не изключва опцията да се договаря газ  и с други снабдители, с изключение на „ Газпром “, стига цената да е конкурентна.- Преговори се водят с Турция, Саудитска Арабия и други страни.  Христов допълни, че синьото гориво от „ Газпром “ е следващото  най-евтино,  след азербайджанския газ.

Министърът уточни за съпоставяне двата танкера, чието разтоварване следва в Ревитуса през септември – цената по тях е с 50% по-висока по отношение на доставките от „ Газпром “. 

Твърденията на ГЕРБ, че " Продължаваме промяната " са се облагодетелствали от пазаруването на съветски газ посредством медиатори е политическо, сподели за Euronews Bulgaria Радослав Рибарски. 

Той заяви още че към онзи момент купуването на съветски газ непосредствено от „ Газпром “ не е било допустимо по тази причина са използвани медиатори. Газ е купуван посредством 40 компании - и за нито една от тях не може да се кажа че е отклонявала средства в интерес на Партията. 

„ Как са помогнали на страната, в случай че купуваме същия съветски газ отново от „ Газпром “, единствено че от компанията на „ Газпром “ в Румъния и по-скъпо? “  Това попита в студиото на Euronews Bulgaria Делян Добрев от ГЕРБ.

Филип Попов от БСП увери, че партията ще работи за енергийната сигурност на страната.

Кога обаче преговорите с „ Газпром “ ще стартират, към момента не е оповестено публично.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР