Преговорите с България ще продължат и ще се активизират, защото

...
Преговорите с България ще продължат и ще се активизират, защото
Коментари Харесай

Ковачевски: Преговорите с България ще се активизират, защото сме приятелска страна


Преговорите с България ще продължат и ще се засилват, тъй като сме другарска страна, която развива добросъседство и тъй като имаме извънреден стратегически интерес да стартираме договарянията за участие в Европейски Съюз.

Това съобщи претендентът за мин.-председател на Северна Македония Димитър Ковачевски по време на съвещанието за избор на ново държавно управление в съседката ни.
Снимка: bTV

Той добави, че македонските и българските жители от ден на ден се интересуват от стопанска система, просвета, обучение и юношески продан и че би трябвало да си сътрудничим повече по тези тематики.

„ Историята принадлежи на историците, само че въпросите за идентичността се основават на хората и страната. Няма алтернатива за държавното управление - никой не би трябвало и никой няма да договаря за идентичността на македонския народ и за исторически и научно доказаната специфичност и уникалност на македонския език, съобщи още Ковачевски.

Северна Македония би трябвало да има ново държавно управление до среднощ на следващия ден, а във вторник първият посетител на Ковачевски ще бъде министър председателят на България Кирил Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР