“Преговорите продължават и те ще завършат така, че да отчетат

...
“Преговорите продължават и те ще завършат така, че да отчетат
Коментари Харесай

Денков се изрепчи на Радев за Шенген: Ако беше лесно, да беше го постигнал служебният кабинет

“Преговорите не престават и те ще завършат по този начин, че да отчетат терзанията на Австрия, тъй като тя има сериозен проблем с миграцията. Всякакви апели от общ темперамент с нищо не оказват помощ сега.
Преговорите изискват тактичност, успокоение и причини. Ако беше толкоз елементарно да стане, предходната година служебното държавно управление да го беше направило. ”
Така министър председателят Николай Денков отвърна на апелите на президента Румен Радев България да влезе в Шенген още до края на тази година, предава 24 часа. Падането на ветото на Нидерландия е предстоящо. Това ни разрешава да преговаряме от по-добри позиции с Австрия. Трябва успокоение, с цел да завършат договарянията по верния метод, настоя министър председателят.
„ Ясно е, че президентът е заинтригувана страна във връзка с измененията, които се вършат в конституцията, свързани със служебните държавни управления. Ясно е и за какво се вършат тези промени – защото служебното държавно управление при обстановката, която имахме в последните две години, се оказа, че ръководи дълги интервали без парламентарен надзор. Включително поемайки дълготрайни задължения, задания, контракти, което не е задачата на едно служебно държавно управление. Неговата цел е да организира почтени избори “, сподели още Денков.
Премиерът подсети и, че измененията в конституцията са съгласувани с Венецианската комисия и Европейска комисия. А от Венецианската комисия даже попитали за какво би трябвало да остане опцията за служебно държавно управление, откакто такова няма в доста други страни.
“Аз обясних, че съгласно мен е добре да има, с цел да няма подозрение и, че въпреки всичко изборите ще се вършат, доколкото е допустимо, от партийно неутрално държавно управление. Така че мненията за конституцията от страна на президентството отразяват избрани пристрастия във връзка с служебното държавно управление. Ако някой счита, че Европейската комисия “изнасилва “ конституцията, дано да го каже ясно ”, настоя той.
Запитан чака ли да устоят тези промени пред Конституционния съд, Денков сподели: Аз съм физико-химик, а не конституционалист. Така че не се ангажирам да върша такива мнения.
По-рано през днешния ден министър председателят се срещна с представители на шест министерства, Българската академия на науките, Икономическия и обществен съвет, Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Националния статистически институт, Националното съдружие на общините в Република България, неправителствени организации и специалисти в региона на демографската политика. Те са се разбрали, че в тази област би трябвало да има целеви метод съгласно обществените групи и приходите на хората, съгласно районите и това дали са в чужбина или България.
“Това, което доста пречи, е отрицателният облик, който ние самите сътворяваме, акцентирайки върху негативните, а не позитивните събития ”, сподели още министър председателят. Денков изясни и, че е поел ангажимент в идващите месеци демографските тактики да се трансфорат в съответни стратегии със периоди и бюджет.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР