Преговорите не могат да сложат край на войната на Русия

...
Преговорите не могат да сложат край на войната на Русия
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Конфликтът в Украйна е неразрешим, докато "путинизмът" управлява в Кремъл

Преговорите не могат да сложат завършек на войната на Русия против Украйна, а единствено краткотрайно да я спрат - това се показва в отчет на Института за проучване на войната.
 
Във всекидневната си оценка за хода на спора основаният във Вашингтон мозъчен концерн се аргументира, че възобновяването на съветската инвазия през февруари след осемгодишно " преустановяване на огъня ", белязано от смъртоносни офанзиви, е индикация, че съветският президент Владимир Путин няма да откри покой, до момента в който не завладее Киев.
 
От друга страна, украинската опозиция против нашествието сподели, че украинците няма да се предадат, написа в сводката, оповестена на уеб страницата на Института за проучване на войната.
 
Конфликтът е неразгадаем, до момента в който " путинизмът " ръководи в Кремъл, разяснява ISW. Според него договарянията няма да сложат завършек на войната, а единствено могат да основат изискванията, при които съветският президент или неговият правоприемник " путинист " ще възнамерява възобновяване на офанзивата против независимостта на Украйна.
 
Междувременно военното разузнаване на Англия разгласи на утринния си брифинг, че приоритет на съветските военни в окупираните елементи на Украйна остава подготовката на отбранителни линии - и то освен в Херсонска област, както написа Институтът за проучване на войната.
 
След като се отдръпнаха от десния бряг на река Днепър, съветските военни не престават да дават приоритет на превъоръжаването, реорганизацията и подготовката на защитата в множеството региони на Украйна, се показва в отчета.
 
Руснаците са оборудвали нови окопни системи наоколо до границата с Крим, както и до река Северен Донец сред Донецка и Луганска област. Някои от тези места се намират на разстояние до 60 км от сегашната фронтова линия, което допуска, че съветските военни се приготвят за нови огромни пробиви на украинските сили, се споделя в отчета, представен от Би Би Си.
 
В същото време английското разузнаване не изключва опцията Русия да се опита да реалокира част от силите, изтеглени от Херсон, с цел да разшири настъпателните си интервенции край град Бахмут в Донецка област.
 
Според анализаторите на ISW украинската войска евентуално ще се затрудни да развие нахлуване в източната част на Херсонска област на левия бряг на река Днепър, където съветските военни се отдръпнаха през ноември. Експертите обаче считат, че украинската войска може да попречи на руснаците да укрепят отбранителните си линии в окупираната част на Херсонска област.
 
През източната част на района минават няколко съществени сухопътни информационни линии с други следени от Русия територии в Южна Украйна - Нова Каховка-Армянск, Нова Каховка-Геническ и автомагистрала М14, която води на изток към Мелитопол, Бердянск и Мариупол. Спътникови фотоси демонстрират, че съветските войски заемат отбранителни позиции по някои от тези линии.
 
Ограниченият брой пътища и железопътни линии в региона, свързващи Крим със сушата, основава евентуални усложнения, които могат да бъдат уязвими при вероятно нахлуване на украинската войска. Въпросът е дали Русия ще може да продължи да доставя своята формация в източната част на Херсонска област и други райони.
 
По-рано ISW заяви за набези против сходни тесни места на десния бряг на река Днепър, от които съветските военни бяха принудени да се изтеглят. " Украинските сили евентуално ще се затруднят да реализират такива трагични резултати в източната част на Херсонска област, само че може да съумеят да осуетят напъните на Русия да укрепи и задържи новите си отбранителни линии ", декларират създателите на отчета.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР