Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за управление след ротацията ще

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за управление след ротацията ще
Коментари Харесай

Кирил Петков за управление без ГЕРБ: Вече нямам мечтата, че ще се случи като в шаха - с три хода мат

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ръководство след ротацията ще стартират през днешния ден в 18 часа в Народното събрание. Часове преди началото на диалозите от ПП-ДБ дефинираха опцията за ръководство без партията на Бойко Борисов като " невъзможна фантазия " на този стадий. Това стана ясно от изказванията на водачите на обединяването при откриването на Третата национална конференция на една от партиите в обединението „ Да, България ".

Нереалистичната към този момент фантазия би била допустима в бъдеще. Задачата на този стадий обаче е да бъдат отстояни демократизирането на службите и регулаторните органи. Това съобщи Кирил Петков в приветствието си към делегатите на форума на " Да, България ":

" И към този момент нямам фантазията, че ще се случи като в шаха - с три хода шах и мат, само че в случай че дружно последователно вършим пукнатини в тази система и по пътя - не приказваме единствено на нашата общественост, приказваме на всичките общности в България, България ще тръгне в посоката, в която ние имаме вяра и мога да кажа, че към този момент се случват някои хубави неща, по този начин, че не е единствено в бъдещето ".

За договаряне на упорит пакет промени прикани и водачът на " Да, България " Христо Иванов.

От ПП-ДБ желаят ясни гаранции за отвод от плаващи болшинства:

" Когато ние дружно сме поели отговорността за това да има държавно управление, плащайки тежка цена всекидневно, е почтено да се разберем, че няма да играем настрани с аварийни болшинства, тъй като това е пътят към отхвърли от промени, това е пътят към неуспеха. Ако можем да получим подобен отговор, има смисъл, има Кабинет. Ако не можем да се съгласим, ще би трябвало да се върнем да търсим ново легитимиране на изборите. Това е неприятен вид ".

Иванов отхвърли опцията за промяна на финансовия министър Асен Василев. И за квота на Движение за права и свободи в назначенията на регулаторите.

Атанас Атанасов предложи основаване на общи органи за взимане на решения, тъй като България имала потребност от обединени евроатлантически сили. В името на същата цел " Да, България " ще се причисли към европейското политическо семейство на ЕНП.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР