Преговори за ново правителство в Германия ще започнат най-рано през

...
Преговори за ново правителство в Германия ще започнат най-рано през
Коментари Харесай

Преговори за ново правителство в Германия ще започнат най-рано през януари

Преговори за ново държавно управление в Германия ще стартират най-рано през януари, само че управленията на двете най-големи партии в страната – християндемократи и социалдемократи, са отворени към сформиране на огромна коалиция за трети следващ път. Днес президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще разиска политическата обстановка с шефовете на някои парламентарни фракции.

Ръководствата на християндемократическата и на социалдемократическата партия ще разискват през днешния ден в централите си дали и по какъв начин да се сформира поредна огромна коалиция. В четвъртък при президента Щайнмайер ще се срещнат за първи диалог Ангела Меркел от ХДС, Хорст Зеехофер от баварския ХСС и Мартин Шулц от ГСДП. След тази среща ще има по-голяма изясненост за изискванията, при които е допустимо да се сформира съдружен кабинет сред тях.

Другата седмица социалдемократите имат партиен конгрес, на който ще подложат на гласоподаване концепцията за присъединяване в ново държавно управление. Партийната база също ще бъде питана. Социалдемократите имат потребност от време за такова решение и ние би трябвало да им го дадем. По-важно е то да е изрично и изчистено, с цел да може след това да се върви бързо напред, разяснява министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер . Според него най-рано истински договаряния ще има през януари. Според някои прогнози те ще приключат задоволително бързо, с цел да се сформира и кабинет до края на първия месец на 2018 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР