Преговарящи в ЕС договориха проект за промени в европейските правила

...
Преговарящи в ЕС договориха проект за промени в европейските правила
Коментари Харесай

След двугодишна битка в ЕС се разбраха за авторското право в интернет

Преговарящи в Европейски Съюз договориха план за промени в европейските правила за авторското право , с което се поставя завършек на двегодишна лобистка борба сред софтуерните колоси и креативната промишленост , написа " Файненшъл таймс ".

След три поредни дни на договаряния при закрити врата в Страсбург представители на Европейски Съюз, европейски депутати и дипломати от страните членки реализираха съглашение за ремонти в разпоредбите за авторското право , които ще принудят платформи като YouTube да смъкват наличие, което е популяризирано в нарушаване на закона за интелектуалната благосъстоятелност.

Споразумението е подписано към 21,00 часа в сряда след 12 часови договаряния. С договореностите се приключва конфликт сред Гугъл News, Фейсбук, YouTube и Twitter и музиканти, художници и медии, които употребяват услугите им.

Сега болшинството евродепутати би трябвало да гласоподават в интерес на директивата, с цел да влезе в действие. След това държавните управления на страните членки би трябвало да одобрят текста.
 Екологичен потенциал одобри противоречива инструкция за авторското право
Екологичен потенциал одобри противоречива инструкция за авторското право

Удар против софтуерните колоси, само че и ограничение на потребителите

От Европейската комисия означават, че новата инструкция подкрепя създателите и работещите в музикалната и аудиовизуалната сфера , които ще имат по-силна позиция пред интернет платформите да управляват разпространяването на авторско наличие от онлайн потребителите и да получават заплащане за него.

Ще се улесни опцията за създателите да подписват контракти и приемане на доходи от генерираните облаги на интернет платформите. Европейските издатели на вестници ще се възползват от ново право да договарят по какъв метод се прави повторната приложимост на тяхното наличие в онлайн платформите. Журналистите ще имат по-големи благоприятни условия да получават дял от приходите, генерирани от изявленията, четени от потребителите в интернет.
 Променят Директивата за авторското право, с цел да не „ убие “ интернет?
Променят Директивата за авторското право, с цел да не „ убие “ интернет?

Целта е осъвременяване на европейските законови правила...

Ползи ще има и за потребителите с помощта на новите правила за лицензиране, които ще им разрешават законно да споделят онлайн наличие със предпазени авторски права в платформи като YouTube или Instagram.

Правото на свободно изложение на потребителите се подсигурява с защитни ограничения, когато качват видеоматериали със предпазено авторско наличие, в това число " мемета " или пародии. Потребителските ползи се резервират посредством ефикасни механизми за бързо обжалване на всяко голословно унищожаване на тяхно наличие от страна на платформите.

Ако договореностите за осъвременяване разпоредбите за авторското право в епохата на цифровите технологии бъдат утвърдени на всички равнища, страните членки ще вкарат новите правила в границите на 2 година
 Еврозакон за авторското право преодоля основно затруднение в Екологичен потенциал
Еврозакон за авторското право преодоля основно затруднение в Екологичен потенциал

Големите компании упорстват за промяна

Преговорите бяха покрай неуспех през предишния месец, откакто европейските държавни управления влязоха в конфликт дали разпоредбите за авторското право би трябвало да се ползват за по-малки платформи. Френско-германски компромис, подсилен от множеството държавни управления през предходната седмица, планува всяка платформа с доходи под 10 милиона евро на година и по-малко от 5 милиона консуматори месечно, която е на пазара под три години, да не бъде изцяло наранена от строгите правила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР