Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция засили днес въздушните си удари

...
Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция засили днес въздушните си удари
Коментари Харесай

Саудитска Арабия засили въздушните удари в Йемен след убийството на бившия президент

Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция ускори през днешния ден въздушните си удари в Йемен, откакто бунтовниците хути стегнаха хватката си върху столицата Сана, съобщи " Ройтерс ".

Саудитска Арабия и нейните съдружници започнаха офанзивите ден откакто синът на убития от хутите някогашен президент Али Абдула Салех се зарече да води акция против бунтовниците. Ахмед Али, който е някогашен пълководец на елитната Републиканска армия и в миналото бе считан за евентуален правоприемник на татко си, сподели, че ще се " изправи против враговете на родината и човечеството, които се пробват да заличат нейната еднаквост и триумфи и да унижат Йемен и йеменците ".

Изтребители на обединението нанесоха десетки удари против позиции на хутите в Сана и на други места, обявиха и двете воюващи страни. Според подкрепящата хутите йеменска телевизия " Ал Масира " обединението е бомбардирала резиденцията на Салех и други къщи на негови родственици.

Десетки хиляди поддръжници на хутите се събраха през вчерашния ден в Сана, с цел да отпразнуват гибелта на някогашния йеменски президент.

Салех бе съдружник на хутите, само че предходната седмица мина на противниковата страна. Бунтовниците, които управляват Сана, бързо потушиха избухналото в столицата въстание на последователите на някогашния президент и го убиха. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3204)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР