Предвид развитието на ситуацията в Шри Ланка и евентуалната вероятност

...
Предвид развитието на ситуацията в Шри Ланка и евентуалната вероятност
Коментари Харесай

Външно министерство препоръчва да не се пътува до Шри Ланка

Предвид развиването на обстановката в Шри Ланка и възможната възможност от нови терористични актове, Министерство на външните работи предизвестява още веднъж българските жители да не подхващат пътешестване до тази страна до нормализиране на ситуацията, се споделя в известие до медиите от през днешния ден. За тези на територията на Шри Ланка съветът е да поддържат връзка с посолството в Делхи, с околните си и да изчакат обстановката да се възстановява.

Съобщението идва ден, откакто в страната бяха осъществени серия от терористични набези, при които починаха над 300 души и стотици са ранени.

По информация на българското посолство в Делхи през днешния ден на брифинг с ръководителите на дипломатически задачи в Коломбо министър-председателят на Шри Ланка Ранил Викремесингхе е посъветвал намиращите се в страната туристи да останат, само че е предложил тези, на които занапред следва да посетят страната да изчакат няколко дни, защото към момента не всички терористи са разкрити. Той е показал, че са разпознати 30 терористи, 9 атентатори-камикадзе, само че се допуска, че те са общо 50 и са вероятни още самоубийствени атентати.

Сред разпознатите досега задгранични жители, жертви на бомбените детонации в Шри Ланка на 21 април, няма български жители. Няма данни и за ранени български жители. По данни на задачата ни в Делхи е открит контакт с над 20 български жители, намиращи се на територията на Шри Ланка. Всички те са невредими след атентатите.

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да демонстрират нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При нужда или при изключителна обстановка българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, тел. в отвън работно време: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР