Предвид останалия свободен капацитет за съхранение след проведена процедура за

...
Предвид останалия свободен капацитет за съхранение след проведена процедура за
Коментари Харесай

Булгартрансгаз обявява процедура за разпределение на шестмесечен интегриран капацитет на газ в Чирен


Предвид останалия свободен потенциал за предпазване след извършена процедура за годишни интегрирани единици за газова година 2022-2023 година, " Булгартрансгаз " ЕАД, в качеството си на оператор на подземно газово вместилище (ПГХ) " Чирен ", афишира Процедура за систематизиране на шестмесечен интегриран капацитетен артикул за комерсиално предпазване на природен газ за газова година 2022-2023 година Това оповестиха от сдружението.

Процедурата за систематизиране на шестмесечен интегриран капацитетен артикул за комерсиално предпазване за газова година 2022/2023 ще бъде извършена на Платформата за систематизиране на потенциал (RBP) на 20 април в два стадия. В първата фаза, която започва от 11:00 часа, ще бъде направено систематизиране на интегрираните единици, а във втората фаза, започваща от 14:00 ч., ще бъде направено систематизиране на потенциал за рандеман и нагнетяване по месеци в границите на разпределените в първата фаза интегрирани единици.

Изискванията към евентуалните клиенти, правилата и методологията за систематизиране на потенциала са според настоящите все още на подаване на заявките Правила за прилагане на ПГХ " Чирен ".

Право на присъединяване в процедурата има всяко българско и задгранично лице със подписани и настоящи Договор за достъп и транспорт до газопреносна мрежа на " Булгартрансгаз " и контракт за покупка и продажба на природен газ за балансиране.

Търговете за неинтегрирани месечни капацитетни артикули за комерсиално предпазване за месец май и идващите месеци на газова година 2022/2023 и предварителни дневни капацитетни артикули за май 2022 година ще бъдат извършени надлежно на 21 април от 11:00 часа и 28 април от 11.00 часа, се показва в известието.

Времето за осъществяване на последващите търгове за систематизиране на свободни неинтегрирани капацитетни артикули ще бъде оповестено в календара на Платформата за систематизиране на потенциал (RBP).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР