Предвид факта, че Черния петък вече е пред нас, шопахолиците

...
Предвид факта, че Черния петък вече е пред нас, шопахолиците
Коментари Харесай

5 факта за Черния петък, които никога не сте знаели

Предвид обстоятелството, че Черния петък към този момент е пред нас, шопахолиците по целия свят още веднъж се впускат в търсене на най-хубавите покупко-продажби на пазара. Но какво тъкмо е Черния петък?

Продължете да четете, с цел да разберете 5 обстоятелството за празника, за които едва ли сте подозирали.

1. Черния петък не всеки път е бил обвързван с продажби! Терминът е употребен за първи път на 24 септември, с цел да опише по какъв начин двама спекуланти, Джей Гулд и Джеймс Фиск, са вдигнали изкуствено цената на златото. Последвало е срив на фондовата борса и цените са паднали с 20 %.

2. Черния петък не е бил най-популярният шопинг ден до 2001 година. Допреди това, купата се е държала от извършването на покупки по Коледа.

3. Датата на Черния петък е избрана от пазаруващите. Черния петък е петъкът след деня на Благодарността. До началото на 20-и век, президентът е определял Деня на благодарността като последния четвъртък на ноември. Но през 1939 година, последният четвъртък на ноември, бил и последният ден от месеца.

4. Лично президентът се заема с празника. За да имат пазаруващите време да създадат покупки, президентът Рузвелт е преместил празника с една седмица по-рано. В края на 1941 година, Конгресът дефинитивно удостоверява датите на Деня на благодарността и Черния петък за последния четвъртък и петък на ноември, с цел да се даде спомагателна седмица на пазаруващите преди коледните празници.

5. Черния петък става народен термин през 90-те. Макар да се чества във всички краища на Съединени американски щати от много време, в началото Черния петък е най-нашумял във Филаделфия. Лингвистът и публицист Бенджамин Джимър твърди, че името не е било публикувано изключително доникъде на 90-те години. След това се разгръща из целия свят, като даже в Кения в последните години е супер известно.

6. Ако и вие нямате самообладание да станете част от манията Черен петък в Топ Шоп , влезте на специфичната страница и изберете най-подходящата договорка за себе си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР