Предвид епидемиологичната обстановка в страната трябва да се замислим и

...
Предвид епидемиологичната обстановка в страната трябва да се замислим и
Коментари Харесай

Как да готвим безопасно и какви дезинфектанти да използваме в кухнята

Предвид епидемиологичната конюнктура в страната би трябвало да се замислим и за положителната стерилизация в нашата кухня. Какво да създадем? Правилно ли правим стерилизация? Подходящите артикули ли сме избрали за тази цел?

Живеем във време, в което с изключение на положително разчистване на кухнята би трябвало да се погрижим и за положителната стерилизация. Дезинфектантите са артикули, които може да срещнете под профилирания термин биоцид. Биоцидите са артикули, които се дават на пазара и се използват единствено след издадено позволение от министерство на опазването на здравето.

Затова е от извънредно значение, преди да закупим дезинфектант, да прочетем етикета и да се срещнем дали върху него е изписан номерът на издаденото позволение от министерство на опазването на здравето. Не купувайте дезинфектанти, върху чиито етикети не е изписан съответният номер на разрешителното. Министерство на здравеопазването поддържа и указател с позволените биоциди, където може да извършите информация за верността на оповестената върху етикета информация.

Друг значим миг е да разберете за каква приложимост е позволен дезинфектантът, който сте решили да закупите. Трябва да знаете, че за повърхности в контакт с храни би трябвало да закупите дезинфектант, който е позволен за ГЛАВНА ГРУПА 1: Дезинфектанти, Продуктов вид 4: Област на приложимост, обвързвана с храни и фуражи.

Може да срещнете и артикули, позволени с изключение на за стерилизация на повърхности, само че и за персонална хигиена. В тези случай върху етикета ще е изписан следния текст:

 Дезинфектанти в кухнята

ГЛАВНА ГРУПА 1: Дезинфектанти, Продуктов вид 1: Хигиена на индивида, Продуктов вид 2: Дезинфектанти и алгициди, които не са предопределени за

директна приложимост върху хора или животни и/или Продуктов вид 4: Област на приложимост, обвързвана с храни и фуражи.

Не се изненадвайте, в случай че срещнете сходни дезинфектанти. В актуалната обстановка най-често употребяваните дезинфектанти са на алкохолна основа. Някой от тях са позволени за едновременна стерилизация на ръце, непорьозни повърхности, както и такива, които са в контакт с храни.

Винаги четете етикета и се информирайте за продуктите, които закупувате. Начинът на приложимост е значителен детайл от вярната стерилизация. Ако не спазите времето на влияние, след което ще се реализира дезинфекционния резултат, то напъните ви за стерилизация ще са били напразни.

Чети и се информирай!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР