Предварителни данни от израелско проучване показват, че бустерни (допълнителни) дози

...
Предварителни данни от израелско проучване показват, че бустерни (допълнителни) дози
Коментари Харесай

Израелско проучване: Бустерните дози на Covid ваксините значително повишават защитата

Предварителни данни от израелско изследване демонстрират, че бустерни (допълнителни) дози на имунизацията против Covid-19 на Pfizer са ефикасни за увеличение на персоналната отбрана против ковид, като рискът от доказана зараза спада с 11,4 пъти 12 и повече дни след слагане на спомагателната доза, а рисът от тежко превозване на Covid заболяване спада повече от 10 пъти, заяви в четвъртък новинарската онлайн организация Axios.

Израел беше първата страна, предложила бустерна ваксина на своите жители, насърчавайки очакванията за сходен метод, който да помогне за ограничение на разпространяването на вируса и в Съединените щати.

Проучването включва повече от милион души, които са на възраст 60 или повече години, като създателите настояват, че " показва успеваемостта на третата доза ваксина както за понижаване на предаването, по този начин и за тежко заболяване ".

Резултатите от изследването към момента изискват по-убедителни данни, с цел да бъдат рецензирани, се показва в информацията на Axios. Широкото разпространяване на бустерна имунизационна доза изисква хората към този момент да са изцяло имунизирани, което прави резултатите използвани единствено за елементи от популацията с към този момент развъртян имунитет.

Докато Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) не са в положение да дават безапелационни данни за връзката сред инфекцията и имунизациите, наличните понастоящем данни демонстрират, че по-голямата част от предаванията на коронавирусната зараза в Съединени американски щати се случват измежду неимунизирани лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР