Предварителни данни на НСИ отчитат значителен ръст в разходите на

...
Предварителни данни на НСИ отчитат значителен ръст в разходите на
Коментари Харесай

Разходите на работодателите за отработен час се увеличиха с 15.1%

Предварителни данни на Национален статистически институт регистрират забележителен растеж в разноските на работодателите за отработен час на наетите от тях лица. През първото тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същия интервал минлата година, общите разноски са се нараснали с 15.1% . В промишлеността нарастването е с 18.2% , в услугите - с 15.7% , и в строителството - с 14.1% .

Икономическите браншове, в които се следи най-голямо нарастване на разноските за труд, са " Транспорт, депозиране и пощи " с растеж от 23.6% , " Хотелиерство и ресторантьорство " с 23.5% и " Доставяне на води; канализационни услуги, ръководство на боклуци и възобновяване " с 19.6% .
 Снимка 623490
Разходите за заплащане за един отработен час са се нараснали с 15.7% , до момента в който другите разноски, изключвайки възнагражденията, са нарастнали с 12.4% . Промените в разноските за хонорари по отношение на същия интервал на предходната година варират съгласно икономическия бранш - от 25.8% в " Транспорт, депозиране и пощи " до 3.3% в " Хуманно опазване на здравето и обществена работа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР