Предупреждения, че ще стреля, е отправил полицаят, застрелял при гонка

...
Предупреждения, че ще стреля, е отправил полицаят, застрелял при гонка
Коментари Харесай

Полицаят, застрелял момчето, предупредил 4 пъти, че ще стреля

Предупреждения, че ще стреля, е отправил служителят на реда, прострелял при гонка обвинения за обир 18-годишен Светльо Младенов. Това заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. Предупрежденията са били най-малко 4. Полицаят е стрелял и два пъти контролно, а очевидци потвърждавали и за предизвестието, и за контролните изстрели. Стреляно е от 100 м. Толкова е дистанцията от гилзите до първите капки кръв.

Гонката почнала, откакто в нощта против 18 септември в 4-о районно управление (на МВР) получили сигнал за обир на 2 девойки. Ударили едното с палка по главата и взели от нея чанта. Двете описали трима души, носели маски и суичъри, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Бил изпратен екип.

Около 3 часа по-късно – в 5 часа сутринта, имало втори сигнал. Той гласял, че трима души прескачат ограда. Криминалистите видели, че се качват в рейс. Подали звуков сигнал и автобусът спрял.

Младежът в автобуса бил арестуван, само че другите двама слезли и хукнали да бягат. Криминалистът извикал, че е служител на реда и предизвестил, че ще стреля.

Иззети са записи от камери, а прокурор ще реши дали да упрекна служителя на реда. Той е тестван за дрога и алкохол, пробите му са негативни. Евентуалното му обвиняване може да е както за превишаване рамките на неизбежна защита, по този начин даже и за съзнателно ликвидиране. Според зам. градския прокурор на София Христо Кръстев обаче едва ли ще се стигне до обвиняване за предумисъл.

Полицаят е със 7 години стаж, неведнъж награждаван от разнообразни министри./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР