Предстоят традиционните абитуриентски балове в областта. Те са повод за

...
Предстоят традиционните абитуриентски балове в областта. Те са повод за
Коментари Харесай

От 19-ти всеки ден е бал

Предстоят обичайните абитуриентски балове в региона. Те са мотив за наслада и задоволство от завършването на междинното обучение от страна на младежите и горделивост за техните родители и близки. За да не бъдат позволени пътни произшествия с зрелостници, осъществяването на закононарушения и нарушение на публичния ред от ОДМВР-Пазарджик и Районните ръководства региона са подхванати редица ограничения, оповестяват от полицията. Проведени са срещи с представители на образователните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете.

Охраната на всяко едно от тържествата ще се реализира от униформени чиновници на съответното полицейско ръководство.  В заведенията с зрелостници няма да бъдат допускани лица с нападателно държание, носещи огнестрелно оръжие и муниции или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „ Пътна полиция ” и „ Охранителна полиция ” ще наблюдават за спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата директно преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край.

За задачата чиновниците ще употребяват и записваща техника за документиране на осъществените нарушавания. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за дееспособност, приложимост на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за погрешно транспортиране на пасажери /показващи се от прозорците и люковете на колите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пасажери от броя от местата за сядане в колите.

Служители от РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Пазарджик са направили инспекции в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, във връзка абитуриентските балове. Проверени са редовността на средствата за пожарогасене, инструктирани са притежателите и личния състав за реагиране при случай на случай.  

Ръководството на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик пожелава на зрелостниците и техните родители радостни и безаварийни празници, наслада и щастливи моменти.

Кой по кое време чества в Пазарджик

1.     ПГМЕТ – 19.05.2018г.

2.     ПГХХТ – 23.05.2018г.

3.     ПГИМ – 24.05.2018г.

4.     ПГ по фризьорство и ресторантьорство – 24.05.2018г.

5.     ПГ „ Иван.С. Аксаков “ – 24.05.2018г.

6.     ЕГ „ Бертолт Брехт “ – 25.05.2018г.

7.     МГ „ Константин Величков “ – 25.05.2018г.

8.     СУ “Георги Бенковски “ и СУ „ Д-р Петър Берон “ – 25.05.2018г.

9.     СУ „ Д-р Петър Берон “ – Белово – 26.05.2018г.

10.           ПГСС „ Царица Йоана “ – 26.05.2018г.

11.           СУ „ Георги Брегов “ – 26.05.2018г.

12.           ПГСА – 27.05.2018г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР