Предстоят страхотни разговори и, убеден съм, огромен успех. Ще имаме

...
Предстоят страхотни разговори и, убеден съм, огромен успех. Ще имаме
Коментари Харесай

Тръмп на срещата с Ким Чен-ун: Ще имаме страхотни отношения

" Предстоят страхотни диалози и, уверен съм, голям триумф. Ще имаме страхотни връзки, нямам подозрение! “ – това сподели американският президент Доналд Тръмп при започване на историческата си среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Сингапур, оповестяват международните организации, представени от Би Ти Ви.

Това са първи диалози в сходен формат, като Съединени американски щати и КНДР механически към момента не са завършили Корейската война (1950 година – 1953 г.), за която няма подписан кротичък контракт.

Преди няколко месеца Вашингтон и Пхенян бяха пред война поради нуклеарните опити на комунистическата страна, като Тръмп и Ким си разменяха задочно обиди. Даже и в навечерието на срещата на няколко пъти имаше риск от проваляне на цялата самодейност.

„ Достигането до тук не беше елементарно. Старите предубеждения и практики бяха спънка по пътя ни напред, само че ние ги преодоляхме и ето ни тук в този момент “, съобщи на собствен ред Ким Чен-ун.

Двамата водачи си стиснаха ръцете пред камерите и бързо първичното напрежение при идването им най-малко видимо спадна. Тръмп и Ким организираха 48-минутен диалог единствено с присъединяване на преводачите си, след който към договарянията за нуклеарно разоръжаване се причислиха и екипите им.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е сложил краен период срещата му с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сингапур във вторник да приключи в границите на същия ден, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Блумбърг. В резултат Тръмп е решил да си тръгне от Сингапур още във вторник, а не в сряда, както планираше, декларирали двама представители на администрацията на американския президент, осведомени с неговите проекти. Според тях Тръмп е желал да остане по-дълго, в случай че бъде реализиран прогрес в договарянията.

След като обаче станали ясни безапелационните планове на севернокорейския водач да си тръгне още във вторник, американският президент също решил да отпътува от Сингапур в границите на деня.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР