Предстоящо в програмата на музикалното Варненско лято“ 2018:25.06. от 19:00

...
Предстоящо в програмата на музикалното Варненско лято“ 2018:25.06. от 19:00
Коментари Харесай

Вижте какво предстои на музикалното Варненско лято“ 2018

Предстоящо в програмата на музикалното " Варненско лято “ 2018:

25.06. от 19:00 ч.

В Градската художествена изложба Клавирно дуо Йорданова-Кюркчиев свирят " Пролетно свещенодействие "

В програмата – творби от Моцарт, Регер, Стравински.

Изключителния късмет да се чуят два рояла под емблематичния покрив на Градската художествена изложба дава Международният музикален фестивал " Варненско лято “. Романтичната мансарда на Градската художествена изложба става сцена за клавирното Дуо Антония Йорданова - Иван Кюркчиев на 25 юни от 19 часа. Музиканти със международна кариера, те ще поднесат на меломаните свои версии на вариации от Моцарт и Регер, изпълнени на два клавира. Кулминация на камерния концерт ще бъде осъществяването на знаковата творба " Пролетно свещенодействие “ от Игор Стравински.

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лева Билети за възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева

вторник, 26.06. от 19:00

В Градската художествена изложба е концертът на Ансамбъл " Драгостин Фолк Национал “ с диригент проф. Стефан Драгостинов.

В програмата: Звукови икони от България

Хорът, основан от Стефан Драгостинов, идва на фестивалната сцена след грандиозния си успех на 17-ия Пасхален фестивал в Москва, където беше изпратен от публиката с бурни овации. Българските певици и именитият им диригент участваха на форума по покана на Валерий Гергиев – международен диригент, шеф на Мариинския спектакъл в Санкт Петербург и мотор на фестивала.

" Драгостин Фолк Национал " има издадени 11 компактдиска с над 700 минути музика от огромния план " Антология на българския музикален фолклор " – Звукови икони на България (Sonic Icons of Bulgaria) - музикалните албуми Рофинка, Саракина, Галунка, Дунавска музика, Любовна приказка, Коледна звезда, Притури се планината, Милойка, Слънчова женитба, Грозданка, Шинка. Целта на плана е да бъдат събрани песни от разнообразни райони на България, пресъздадени посредством авторския взор на Стефан Драгостинов и да се запазят посредством звукозаписа.

На сцената на " Варненско лято “ ще прозвучат композиции и от цикъла " Верски песни “ - най-новото създание на Стефан Драгостинов, учредено на фолклорни песни, възхваляващи Бога. С почитание към традицията, обич към основаното от безименния създател и със свое креативно виждане, създателят написа и дирижира поредност, която може да се извърши единствено от музиканти от висока класа, виртуози във вокалното майсторство.

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лева Билети за възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева

27.06. от 19:00

Антони Дончев дирижира Бигбенда на БНР с горещия план " Скици от Испания “ във Фестивалния и конгресен център

Един от най-актуалните музикални планове на сезона - " Скици от Испания “, гостува на Международния музикален фестивал " Варненско лято “.  Бигбендът на Българското национално радио ще грабне публиката със пристрастеността на испанския фолклор, пречупена през страстта на джаза.

Джазменът Антони Дончев и блестящият тромпетист Росен Захариев - Роко ще пресъздадат произведения на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в един от най-хубавите дни на лятото.

Концертът ще стартира с фрагменти от паметната творба " Порги и Бес " на Джордж Гершуин в аранжимент на Гил Евънс. " Скици от Испания “ е албум на Майлс Дейвис, който си партнира с композитора Гил Евънс. Ценителите ще останат очаровани от тази музика, основана през 1960-та, която съчетава фюжъна в джаза, европейската класика и стилове от целия свят. 

Билети: от касата на ФКЦ, цени - 5 и от 20 лева, за възпитаници, студенти и пенсионери – 2 лева

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg, за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР