Предстоящо назначение се очаква да предизвика сериозни разпри между коалиционните

...
Предстоящо назначение се очаква да предизвика сериозни разпри между коалиционните
Коментари Харесай

Отново пробутват Андрей Гюров за гуверньор на БНБ

Предстоящо предопределение се чака да провокира съществени разпри сред съдружните сътрудници.

 

Андрей Гюров – някогашният началник на парламентарната група на " Промяната ", още веднъж ще бъде препоръчан за предопределение от Асен Василев като гуверньор на Българската национална банка (БНБ).

 

В сегашния парламент Гюров не е ръководител на групата на Политическа партия, а е елементарен народен представител, само че за него това ще е втори опит да заеме поста на гуверньор на Българска народна банка. Смяната на сегашния шеф, Димитър Радев, обаче не е добре призната от ГЕРБ, а хората към Бойко Борисов се опълчват на номинациите за представител на Политическа партия за тази позиция. От ГЕРБ изрично декларират, че сътрудниците им се пробват да задържат властта и даже нямат задоволително управнически фрагменти отвън Народното събрание, които да бъдат номинирани за основни длъжности. В името на запазването на властта, те са подготвени да изчегъртат личната си парламентарна група, с цел да заемат позиции в страната.

 

Политическа партия пробваха в предходен мандат да повдигнат Гюров, учител в АУБГ – люпилня на множеството фрагменти на „ Промяната ”, за гуверньор на Българска народна банка против съперника му от Има Такъв Народ Любомир Каримански. Сагата с ръководството на Българска народна банка тогава се трансформира в същински цирк, откакто Гюров се отхвърли от номинацията, а Политическа партия оповестиха, че няма да поддържат Каримански и вбесиха Слави Трифонов.

 

Така най-после Димитър Радев продължи ръководството си, както се надяваха и ГЕРБ, които и през днешния ден желаят гуверньора да остане на поста си, а не следващ кадър на новите ръководещи да се настани на високо кресло.

Според осведомени за позицията началник на Българска народна банка обезверено се натискала дългогодишната шефка на ДСК Диана Митева, която от няколко години живее на фамилни начала с първия мъж на Гала – Константин Будев. Митева даже намерила свое лоби в Политическа партия, само че съгласно осведомени Асен Василев въобще не я харесал и нямало да поддържа кандидатурата й.

Инфо: Уикенд

Тагове: Андрей Гюров бойко борисов ПП бнб Димитър Радев Любомир Каримански ИТН Диана Митева Слави Трифонов Константин Будев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР