„Предстоящият вот на недоверие няма да се фокусира на отделни

...
„Предстоящият вот на недоверие няма да се фокусира на отделни
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Корупцията е обхванала всички нива в държавата

„ Предстоящият избор на съмнение няма да се концентрира на обособени случаи на корупция. Искаме да покажем къде се корени самата корупция. Тя няма цвят и е обхванала цялата страна на всички равнища. Ние ще търсим аргументите за нейната поява. " Това сподели по ТВ „ Европа " националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Димитър Стоянов.

Народният представител напомни, че от левицата желаят основаването на две краткотрайни парламентарни анкетни комисии. Първата, да прегледа пуснатите от Първа инвестеционна банка акции за 200 млн. лева, които са били закупени от Българската банка за развиване на цена, която е доста по-висока от борсовата. Втората комисия, която социалистите желаят да бъде образувана, е за да прегледа проблема с невнесените над 700 млн. лева от хазартни налози.

„ Вотът на съмнение има две цели. Първата е да покажем проблемите на държавното управление и то да вземе съответните ограничения и втората е, когато Българска социалистическа партия поеме ръководството на страната да извърши нужните антикорупционни промени ", разясни Стоянов. По мотив идния вътрешнопартиен избор, Димитър Стоянов съобщи, че изборите за ново управление ще дадат сплотяващ подтик в Българска социалистическа партия.

„ Доверието в партията сега е ниско. Трябва да се работи за смяна. Българска социалистическа партия би трябвало да придобие нов образ, да се модернизира и да стъпи в 21 век. Нужно е доста подмладяване на хората в нея ", безапелационен беше Стоянов. По технологията на вътрешнопартийния избор, депутатът обясни, че в Устава на Българска социалистическа партия е записано, че на вота би трябвало да гласоподават повече от половината й членове. Ако не бъде изпълнено това условие, то Конгресът на партията би трябвало да избере нов ръководител.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР