Предстоящите зимни седмици най-вероятно ще бъдат най-трудната фаза на пандемията,

...
Предстоящите зимни седмици най-вероятно ще бъдат най-трудната фаза на пандемията,
Коментари Харесай

Меркел: Може би предстоят най-тежките седмици на пандемията

" Предстоящите зимни седмици най-вероятно ще бъдат най-трудната фаза на пандемията ", сподели немският канцлер Ангела Меркел. Мнението ѝ беше оповестено на уеб страницата на федералното държавно управление.

" Ден след ден Институтът " Роберт Кох " ни осведоми за стотици хора, умряли от ковид, за хиляди, които се борят за живота си в реанимация и десетки хиляди нови инфекции. "

Тя акцентира, че лекарите и медицинският личен състав в доста лечебни заведения работят на ръба на опциите си. " И това, което чуваме за разновидностите на вируса, не води до понижаване на тревогата - в противен случай ", добави канцлерът.

По този мотив Меркел уточни, че ограниченията за карантина, които бяха удължени от немските управляващи на 5 януари, са нужни, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространяване на ковид.

" Колкото по-последователни сме през днешния ден, толкоз по-скоро можем да възстановим контрола [върху разпространяването на инфекцията] в бъдеще, толкоз по-кратък ще е интервалът, през който ще би трябвало да живеем с такива ограничавания ", уточни тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР