Предстоящата в края на седмицата Гран При на Азербайджан ще

...
Предстоящата в края на седмицата Гран При на Азербайджан ще
Коментари Харесай

В Астън Мартин са притеснени от спринта в Баку

Предстоящата в края на седмицата Гран При на Азербайджан ще включва и първия за сезон 2023 във Формула 1 спринт, който ще се организира в съботния ден. Това ще бъде освен първият спринт за годината, само че и първият подобен на градско трасе, откакто през 2021 и 2022 всички спринтови съревнования бяха на стандартни писти.

Разбира се провеждането на всяко едно в допълнение съревнование носи със себе си и опасности от повече провали по колите, изключително когато става дума за съревнования на улични писти, на които бетонните стени са доста покрай самото трасе.

Според един от шефовете на Астън Мартин, Том Маккълоу, съществуването на този спринт в Баку, където постоянно и в квалификацията има тежки произшествия, плюс обстоятелството, че Гран При на Азербайджан от третото от четири следващи градски надпревари, дружно със Саудитска Арабия, Австралия и Маями, основава много паники за отборите, поради съществуването на таван на бюджетите.

„ Да, от позиция тавана на бюджетите аз съм обезпокоен – сподели Маккълоу пред медиите – За благополучие, да чукаме на дърво, ние към момента не сме имали огромни произшествия или удари, само че тези надпревари (уличните) постоянно са доста притеснителни, изключително когато са следващи. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР