Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще

...
Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще
Коментари Харесай

БДЖ: Преминаването от зимно към лятно часово време ще засегне разписанията на 29 влака в нощта срещу неделя

Предстоящата промяна на часовото време, в нощта против неделя, ще наложи промени във времепътуването на общо 29 влака. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ. При прекосяването от зимно към лятно часово време всички влакове, които се движат след 03.00 ч., ще генерират виртуално 60 минути забавяне в нощта сред 30 март 2019 година и 31 март 2019 година

Смяната на часовото време тази година ще засегне 11 бързи влака, един интернационален трен, 9 пътнически влака, както и 8 крайградски влака. Тези композиции ще се движат с поправени написания, защото при разминаването с други влакове в еднопътни сектори, се провокират промени и в техните написания от порядъка на 10-15 мин.

Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, главно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други посоки, които се движат в утринните часове в интервала сред 05.00 ч.- 07.00 ч.
Влаковете, които ще се движат с поправени написания, пътуват по направленията главно на нощните влакове: София-Варна /през Горна Оряховица и Карлово/, Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, Повеляново-Добрич-Кардам, както и единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе.

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен транспортьор могат да получат от чиновниците на гишетата „ Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информативен телефон 0700 10 200.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР