Предстои реализацията на съвместни научни изследвания и проектиЦентърът бе открит

...
Предстои реализацията на съвместни научни изследвания и проектиЦентърът бе открит
Коментари Харесай

ТУ-София откри Българо-казахски център за обучение

Предстои реализацията на взаимни научни проучвания и планове

Центърът бе открит от ректора на ТУ-София проф. дтн. инж. Георги Михов и ректора на КазГЮИУ проф. Ширин Курманбаева

Технически университет-София откри Българо-казахски център за продан на научно-техническа информация и проучване на казахски език. Проектът се осъществя в партньорство с Казахския хуманитарно-юридически иновационен университет (КазГЮИУ).

Центърът е резултат от подписано съглашение за съдействие сред най-старата и водеща просветителна институция в региона на техническите науки в България – ТУ-София – и КазГЮИУ. През последните две години на образование в ТУ-София бяха преподаватели по „ Управление на ИТ планове “ и студенти по „ Електроенергетика “.
още по тематиката
Центърът ще способства за развиването на научно-изследователското съдействие сред двата университета и реализацията на взаимни планове, съобщи на откриването ректорът на Технически университет – София проф. дтн. инж. Георги Михов.

Ректорът на КазГЮИУ проф. Курманбаева уточни, от своя страна, че центърът ще служи като мост за съдействие и другарски връзки сред двата университета.

Основните задания на центъра са свързани с организация на взаимни научни проучвания на студенти и докторанти от КазГЮИУ и ТУ-София в механически науки, подпомагане при организацията на стажове по механически специалности на студенти от казахски университети в ТУ-София, внедряване и комерсиална реализация на научните резултати от взаимни научни планове.

Центърът ще предлага и образование в областите лингвистика, литература, история и просвета на Казахстан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР