Предстои провеждане на пресконференция по повод стартиране дейностите по проект

...
Предстои провеждане на пресконференция по повод стартиране дейностите по проект
Коментари Харесай

В Асеновград стартира проект, насочен към хората над 55 г.

Предстои осъществяване на конференция във връзка пускане дейностите по план " Изкуство без граници и възраст ", по който община Асеновград е сътрудник. Събитието ще се състои на  16.11.22 година (сряда) от 11:00 ч. в Градска библиотека " Паисий Хилендарски ".
 
Проектът " Изкуство без граници и възраст " е ориентиран към хората над 55-годишна възраст, живеещи в дребни обитаеми места. Той ще бъде осъществен в Асеновград и Куклен.
 
Основните цели на плана са:
- Да се създаде  локална процедура и  модел за превъзмогване на " ейджизъм " в дребни обитаеми места, посредством култура;
- Да сътвори условия за развиване на любителското творчество за хора над 55 година в Асеновград и Куклен, за превъзмогване на възрастовата дискриминация и обществена изолация;
- Да поддържа и развие креативния капацитет на фенове на изкуствата на възраст над 55 година, в това число посредством основаване на ново наличие и работа с професионални артисти;
- Да сътвори фестивален формат за показване на креативния капацитет на възрастни хора в Асеновград.
 
 
В рамките на плана ще бъдат осъществени креативен образования и работилници по изобразително изкуство, приложни изкуства, литературно творчество. Финалът ще бъде подложен с фестивал " Изкуство без граници и възраст " и съпътстващ пленер. В Арт пленера ще могат да вземат присъединяване фенове, взели участие в образованията, професионални художници от Асеновград, както и необятната общност.
 
Изключително значимо е планът не просто да сътвори еднократни благоприятни условия за креативен занимания и събития. Целта му е да даде опция за устойчива локална политика за просвета и интеграция на възрастните хора в обществото, посредством осъществяване на културни мероприятия.
 
Проектът е финансиран от Национален фонд " Култура " и се реализира от Национално съдружие за единение и партньорство, в партньорство с община Асеновград, изложба " Крис " и Социална фондация " Индирома-97 " – Куклен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР