Предстои промяна в наредбата, за да може да се финансира

...
Предстои промяна в наредбата, за да може да се финансира
Коментари Харесай

Ще променят общинска наредба в Добрич за намаляване популацията на уличните котки

Предстои смяна в наредбата, с цел да може да се финансира кастрирането на уличните котки. Това стана ясно при разискване на проектобюджета на община Добрич. Към момента липсва законово съображение да бъдат отпуснати средства за такава активност и доброволци не са могли да усвоят обещаните от локалната власт 3000 лева предходната година, изясни основателят Светослав Петков. По негови данни най-малко с 10% са се нараснали котките в града.
„ Този бюджет е бюджет за продължение на смяната, в него са заложени доста средства за инфраструктура “, съобщи кметът Йордан Йорданов. Но след множеството претенции за ремонт на разнообразни улици в града, изясни, че е невероятно по едно и също време да бъде рехабилитирана цялата улична мрежа с пари от тазгодишния бюджет.
Йорданов изрази подготвеност да бъде построена спортна площадка за деца със специфични просветителни потребности, каквото предложение направиха техни майки. Децата са хиперактивни и би трябвало да спортуват, само че в Добрич липсват подобаващи площадки за тях, показа една от майките.
Пенсионерски клубове в кварталите „ Балик “ и „ Дружба “, слагане на указателни табели тук-там, където те липсват, създаване на детски площадки в междублоковите пространства са единствено част от предложенията на жители, за които разчитат на финансиране от общинската хазна. А някогашният кмет Детелина Николова, която три мандата беше отпред на Добрич, сложи въпроса за ремонт на пешеходните подлези. В тези уреди не е вложено от зората на демокрацията и много от тях с години са неизползваеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР