Предстои Общинският съвет да гласува по предложението, засега таксата се

...
Предстои Общинският съвет да гласува по предложението, засега таксата се
Коментари Харесай

Над 100 електрически велосипеда пускат под наем в Бургас

Предстои Общинският съвет да гласоподава по предлагането, към този момент таксата се обрисува да е 2 лева на час

Гражданите и гостите на Бургас ще могат да се възползват от електрически колела, с цел да се придвижват бързо и елементарно в града. Колелата към този момент са закупени и доставени по европейски план, като цената за потреблението им ще е 2 лв. на час, предава БНР. Тя би трябвало да бъде гласувана от Общинския съвет и от общинско дружество „ Транспорт “ имат подготвеност незабавно да предложат велосипедите за потребление, заяви шефът му Пламен Димитров.

" Велосипедите са 125 броя, нови и доста лесни за ръководство. Тенденцията е броят им да се усилват. Те ще бъдат ситуирани на 10 места в града. Най-голямата зона ще е Морската градина, като концепцията е с електрическия велосипед да може да се обиколят туристическите атракции. Ще има стоянки и в комплексите, те ще са на информационни места, където се събират доста хора. В тези зони колелата ще бъдат наемани и по-късно оставяни. "  

Димитров заяви още, че елементарните колела, които бяха част от системата " Вело Бургас " към този момент са амортизирани, софтуерът им е остарял и за това са изкарани от приложимост. Община Бургас, обаче е спечелила европейско финансиране за реализирането на сходен план с нови колела, още веднъж с 14 места за отдаване чартърен в града, и към този момент се работи за неговото осъществяване.  
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР