Предстои ни година без редовни избори. Имаме шанс на равносметка

...
Предстои ни година без редовни избори. Имаме шанс на равносметка
Коментари Харесай

Дългосрочно планиране, а не работа на парче през 2020 г. иска Антоний Гълъбов

Предстои ни година без постоянни избори. Имаме късмет на равносметка на постигнатото и на обмисляне на това, което би трябвало да се случи. Това съобщи политологът Антоний Гълъбов пред Българска национална телевизия във връзка упованията за политическата 2020 година.

По негови думи са се натрупали доста доказателства за това, че проблемите са в областта на дълготрайното ръководство и има потребност от стратегическо изпитание и дълготрайно обмисляне.

През тази година не би трябвало да се работи на парче, безапелационен е той.

От своя страна социологът Кънчо Стойчев уточни, че започващата година наподобява много безветрена и спокойна, само че когато изглеждало прекомерно умерено, нещо се случвало под повърхността.

По негови думи главните разграничителни линии ще са, от една страна, ще може ли Българска социалистическа партия да покаже нещо, което да съставлява опция като проект и като лица, а въпреки това, тестването за ГЕРБ ще е дали ще съумее да децентрализира своите системи.

Относно вота на съмнение поради безводието в Перник и мръсния въздух Гълъбов съобщи, че е значимо държавното управление да получи цялостна поддръжка, с цел да преодолее рецесията. Той регистрира, че към този момент има положително взаимоотношение сред централната и локалната власт. Гълъбов изясни, че по оценки в края на 2019 година България е имала потребност от 40 милиарда лв. вложения, в случай че желае да доближи стандартите на достъп до питейна вода. Това означавало, че е необходим ангажимент, че през идващите 10 години, без значение от това кой е на власт, ще се води политика, ориентирана към възстановяване.

По негови думи вотът на съмнение е по-скоро политически пиар, защото не дава отговор на нито един от належащите въпроси. Според него точно това е повода Българска социалистическа партия да не може да се показа като опция на ръководство. Гълъбов е безапелационен, че вотът на съмнение няма да реши стратегическия проблем на страната с водата - загубите на 60,5% от питейната вода.

България е страна със относително положителни водни запаси, само че това е разликата сред беднотия и бедност. Бедност е, когато нямаш, бедност е, когато пилееш, заключи той. Според него в случай че Българска социалистическа партия застане на позиция, че цената на водата не би трябвало да се усилва, тъй като хората не могат да я понесат, това значи, че алените още веднъж не са в положение да изградят положение за опция.

Стойчев обаче не се съгласи с изказванието, че вотът на съмнение е политически пиар. На всяка съпротива това й е работата - да дебне властта да се издъни някъде и да подвига звук, съобщи той. Според него няма външен капацитет за събаряне на държавното управление, това можело да стане единствено в случай че то се " самосвали " посредством груби неточности. Най-голямата заплаха за държавното управление е самото държавно управление, заключи Стойчев.

Запитан ще има ли преразглеждане на съдружното съглашение, Гълъбов изясни, че е значимо до каква степен " Атака " ще препотвърди уговорката си по отношение на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Той регистрира доста по-добро взаимоотношение сред НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, което съгласно него означавало че те могат да продължат да работят и без " Атака ".

" Започнах годината с усмивка, защото чух най-големия парадокс - че Българска социалистическа партия ще се утвърди като опция, като поддържа интензивно дейностите на ГЕРБ. Това с изключение на като новогодишна смешка не мога да го третирам ", разяснява пък Стойчев разбора на Гълъбов. Според него работата на Българска социалистическа партия е да е конкурент.

Гълъбов уточни, че актуалната година е значима, тъй като е крайна година на интервала на оперативните стратегии. " Има доста съществени управнически въпроси, които изискват стратегическо обмисляне. Изискват отговорност като ръководство, а не крамоли като политическо надиграване. Ако опозицията остане единствено в роля на алармист, това няма да й разреши да построи управническа опция ", съобщи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР