Предстои и едва ли има дом, в който няма да

...
Предстои и едва ли има дом, в който няма да
Коментари Харесай

Къри с риба по рецепта на Гордън Рамзи

Предстои и надали има дом, в който няма да се почете традицията на този ден да се подготви риба. И в случай че тази година желаете да поразчупите традициите и да заложите на рецепта, с която да изненадате гостите си, за какво пък да не приготвите ароматно и пикантно къри.

За днешната рецепта се разровихме из кулинарните секрети на носителя на 7 звезди " Мишлен " -. Ако спазите напътствията за подготвяне несъмнено резултатът няма да има общо с, а  напротив- домът ви ще се извърши с екзотични аромати, а в тенджерата резултатът ще е неудържим!

 
               

Необходими артикули:

600 г месеста бяла риба, нарязана на хапки
1 дребен патладжан, нарязан на хапки
2 моркова, нарязани на кръгчета
200 г зелен боб
1– 2 дълги червени люти чушки, нарязани на ситно
400 мл нискомаслено кокосово мляко

2 ч. л. синапено семе 
1 ч. л. смляна куркума
2 ч. л. надробен кимион
3 см парче свеж корен джинджифил, обелен и настърган
1–2 супени лъжици паста от тамаринд
морска сол
прясно надробен черен пипер
зехтин

  Начин на подготвяне:

Поставете огромна, плитка тенджера или тиган с високи стени на приблизително мощен огън и прибавете мазнината. След като се сгорещи, прибавете нарязания лук с щипка сол и задушете за 8 - 10 минути, до момента в който омекне изцяло.

Добавете подправките и продължете да готвите още минута или до момента в който в действителност усетите миризмата им, по-късно прибавете джинджифила и лютите чушки и разбъркайте на огъня още минута.

Изсипете кокосовото мляко, пастата от тамаринд и 400 ml вода (използвайте празната кутия за кокосово мляко, с цел да измерите 400 ml). Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете да къкри.

След като сосът заври, прибавете патладжана и продължете да готвите 5 минути, по-късно прибавете морковите и оставете да къкри 10 - 15 минути, до момента в който зеленчуците морковите омекнат и сосът се сгъсти малко.

Добавете зеления боб и гответе още 3 минути, след което прибавете рибата. Разбъркайте добре, с цел да се покрие, по-късно гответе за 3 - 4 минути, до момента в който рибата се свари изцяло.

Поднесете кърито с ориз в затоплени купички, поръсени с изгорял изсушен кокос.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР