Предстои финалното изпробване на системата за ранно оповестяване и предупреждение

...
Предстои финалното изпробване на системата за ранно оповестяване и предупреждение
Коментари Харесай

Внимание! Днес е националният тест на системата BG-ALERT

Предстои финалното експериментиране на системата за ранно обявяване и предизвестие на популацията за изключителни обстановки и бедствия BG-ALERT. За разлика от досегашните проби, последният тест няма да е за обособена област, а народен. Тестът ще се случи през днешния ден, 29 ноември, и сред 12:00 и 12:30 ч. потребителите на всички мобилни оператори ще получат текстово известие, което предизвестява за заплаха.
Прочетете още
Както и до момента, тестовото известие ще бъде изпратено еднократно и ще е съпроводено от силен  характерен тон и осцилация , даже при задействан спокоен (безшумен) режим на устройството. Целта е привличане на вниманието. След приемане на известието, всеки може да изключи звука, който съпровожда известието. Съобщението е с надпис, който зависи от версията на операционната система на устройството - на български или британски език. 

При действително зародило събитие, в известието за предизвестие, което ще получават жителите, ще има линк, който насочва към уеб страницата на BG-Alert, където ще се помества в допълнение информация. Предвижда се системата да стартира да работи официално от началото на идната година. Целта на тестванията е инспекция действието на системата и популацията да придобие визия за известията и съпътстващото ги държание на мобилните устройства.

Системата BG-ALERT е създадена взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство и има за цел да вкара система за ранни уведомяване при изключителни обстановки, бедствия и рискове.

При предходното тестване в Пловдив, пред наш кореспондент жители споделиха, че системата е добра и потребна. Вижте какво споделиха пловдивчани:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР