Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия, съобщи

...
Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия, съобщи
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Предстои демонтаж на фигурите на Паметника на Съветската армия

Предстои ремонт на фигурите на Паметника на Съветската войска, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на " Средец " Трайчо Трайков.

Репортер на Българска телеграфна агенция видя, че оградата, за която от регионалната администрация на София оповестиха по-рано през днешния ден, към този момент е сложена към монумента.

В Плана за сигурност и здраве, който сътрудниците са почнали да извършват, има няколко стадия, един от които е " слагане на ограда по нов силует ", с цел да се обезпечи влизането на кранове и камиони, съобщи Трайков.

 

По думите на районния кмет тези дейности са в осъществяване на Плана за сигурност и здраве, който бе признат през август тази година и бе утвърден от районния кмет.

В известието на регионалната администрация от през днешния ден се показва, че следва пускане на социална поръчка за реституция на бронзовите фигури и барелефи, както и за правене на план за трайното им пренасяне, според решението на Столичния общински съвет.

 

Реставрацията ще резервира художествената стойност на скулптурите, с цел да могат да бъдат изложени като експонати на място, което ще бъде разпознато след обширен обзор на всички благоприятни условия.

На 15 септември регионалният шеф разпореди построяването на градивно скеле към Паметника на Съветската войска. Конструкцията беше следващ стадий от осъществяването на Плана за сигурност, който има за цел да резервира живота и здравето на жителите. Същевременно се цели проучване на положението на паметника предвид на идните експертни решения по преместването му.

По-рано през днешния ден, на съвещанието на СОС общински съветници от " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане " обявиха, че няма да разрешат разглобяване на Паметника на руската войска.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР