Представяне на проект Развитие на културната инфраструктура в община Габрово

...
Представяне на проект Развитие на културната инфраструктура в община Габрово
Коментари Харесай

Представят проекта за обновяване на Дома на културата в Габрово

Представяне на план „ Развитие на културната инфраструктура в община Габрово посредством обновяване и рационализация на Дом на културата „ Емануил Манолов “ ще се състои в петък, 25 ноември 2022 година, от 11:00 часа в ритуалната зала на Община Габрово.

По време на събитието ще бъдат обявени дейностите за рационализация на постройката – един от архитектурните шедьоври на Габрово, дело на арх. Карл Кандулков. Екипът ще покаже проектите по въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост и настоящите поправки.

Сградата не е монумент на културата, само че цялостният и́ образ ще бъде непокътнат. Предвиден е достъп за хората с увреждания, ще има ново обзавеждане, прилежащото дворно пространство ще бъде реконструирано. Акцентира се на промени, които са наложителни, с цел да продължи естественото действие на обекта.

 се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, общата сума по него е малко над 6.5 млн. лева Ползва се кредитен запас от финансов инструмент в размер на 2.250 млн. лева и лично финансиране за малко над 536 хиляди лева Разходите включват строителни работи, закупуване на съоръжение, планиране, авторски и строителен контрол, административно ръководство.

След конферентната част е планувано посещаване на обекта, където кметът на общината Таня Христова и представители на изпълнителя „ Ав Билд “ ЕООД ще дадат алегоричен старт на дейностите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР